Satur9’s Photo Challenge 2022 – week 10

©vivapo – Praag – 15/6/2016

Bovenstaande foto die ik reeds eerder op deze blog deelde verraadt wellicht het thema van week 10 van Satur9’s Photo Challenge 2022: VERKEERSBORD. Ik besloot om deze week niet verder in mijn archieven naar verkeersborden te zoeken maar vandaag enkele verkeersborden te fotograferen tijdens een wandeling aan de kust vandaag.

Het gebeurt wel meer dat ik zonder concrete bestemming vertrek. Brengt me dat dikwijls een verrassing in eigen streek, de ene is al avontuurlijker dan de andere. Toen ik via de Dudzele steenweg richting zee reed lagen enkele mogelijkheden open: werd het Zeebrugge, Heist, Cadzand of Breskens? Omdat ik onderweg – vanuit nieuwsgierigheid – een onbekende afslag nam kwamen we via Zuienkerke in Blankenberge terecht. Ook al is dat niet direct onze favoriete bestemming, toch begonnen we enthousiast aan onze wandeling, niet in het minst omdat wij er gratis mochten parkeren (*).

Dicht bij onze parkeerplaats verwonderde ik mij over een verbods- en infobord voor de afsluiting. Ik begreep er niets van. Pas om de hoek bemerkte ik achter de omheining de oude parking die afgesloten is sinds Blankenberge over een nieuwe parking beschikt. Of de VVM De Lijn er nog kan parkeren ‘op de voorziene zones’ betwijfel ik.

Op de pier vond ik een verkeersbord voor vissen … pardon, een verbods- en infobord voor hengelaars.

Op de terugweg nam ik een laatste foto aan het station.

By the way … we hebben tijdens het wandelen genoten van de ‘schaduw’ op de dijk, wegens de zomerse temperatuur was dit vandaag eens een voordeel. Pas op de pier hadden we ‘zicht op zee’ en we besloten dan ook om er te lunchen.

Benevens de heenreis was ook de terugreis een verrassing. Ik besloot om via Zeebrugge huiswaarts te keren maar de vertrouwde route was wegens wegenwerken afgesloten. Vanuit nieuwsgierigheid – nog maar eens – nam ik een afslag waarlangs je verschillende ‘kaaien’ kan bereiken. Omwille van controle van vrachtwagens was er enig oponthoud op die weg. Geen erg, want het gaf mij de gelegenheid om vol verwondering te kijken naar de uitgestrektheid van onze haven én naar het immense aantal wagens die er geparkeerd staan.

Viviane Van Pottelberghe,
18 mei 2022

WELKOM OP:
de blog viviane mijmert creatief
de blog ’t SchrijfNest
de FB groep ’t SchrijfNest Online
de website ’t SchrijfNest

8 gedachten over “Satur9’s Photo Challenge 2022 – week 10

  1. Soms vraag ik me af of de ontwerpers enig besef hebben van hoeveel tijd het vraagt om de hoeveelheid info te ontcijferen. Als elke chauffeur eerst halt moet houden om het hele bord te lezen en begrijpen staat er een file van 5 straten lang.
    Die paard en kar en die vissen zijn wel leuk.

Reacties zijn gesloten.