Satur9’s Photo Challenge 2022 – week 07

Het thema van Satur9’s Photo Challenge 2022 is deze week liefde.

Ik nam deze foto op het moment dat mijn man en ik uitrustten op een bank met zicht op ’t Zwin. Ik vergezelde hem tijdens een wandeling om zijn rollator te testen. We stapten vanaf ’t Zwin tot aan de ‘haas’ op het einde van de dijk in Knokke. Zelf was ik ook aan rust toe, mijn knieën vonden dat het even welletjes was geweest. We genoten er van de zon en van elkaar.

Na enige tijd vatten we de terugweg aan, hij achter zijn rollator en ik naast hem. We haalden herinneringen op aan vervlogen tijden. Meer dan vijftig jaar geleden reden we vanuit Brugge met de fiets naar Knokke en maakten we lange wandelingen over de Zwinvlakte vooraleer terug huiswaarts te keren. Er volgden nog vele fietsritjes. Vandaag werden onze fysieke activiteiten noodgedwongen opgesplitst in een wandeling voor de middag, een rustpauze tijdens de lunch en een wandeling na de middag.

Voor de lunch maakten we gebruik van het halfverharde vier meter brede fiets- en wandelpad dat vanaf het Zwin richting Cadzand-bad loopt. Het biedt een weergaloos zicht op de Zwinvlakte en het omringende polderlandschap.

Aan het eerste van vier uitkijkpunten hielden we halt en maakten er gebruik van de zitbanken. We hadden een prachtig zicht op de bredere, diepere en langere Zwingeul en het nieuwe broedeiland. Op de infopanelen ontdekten we weetjes over het Zwin. Na een korte rustpauze maakten we rechtsomkeer en daalden we weer af naar ’t Zwin, echter niet zonder eerst een foto te nemen om ‘de verandering van het natuurgebied’ te volgen.

Een hartelijke groet, Viviane Van Pottelberghe,
vrijdag 22 april 2022

Welkom op:
de FB groep ’t SchrijfNest Online
de website ’t SchrijfNest
de blog ’t SchrijfNest
de blog viviane mijmert creatief

5 gedachten over “Satur9’s Photo Challenge 2022 – week 07

  1. Wat mooi Viviane! Dat is echte liefde, dat heb ik destijds meteen gezien toen ik jullie samen zag en ook hoe warm je over je geliefde sprak.

Reacties zijn gesloten.