Haikuverhaal in #SchrijfNest502

©vivapo – 15/2/2019

Natuur was het thema van de voorbije poëzieweek. Op 31 januari postte ik deze foto op de FB groep ’t SchrijfNest Online de uitnodiging om er een haiku bij te schrijven als start van een #haikusequens, naar een idee van Geert De Kockere. In #SchrijfNest381 gingen we ook al aan de slag met dit creatieve spel, maar de respons op de uitnodiging van eind januari was enorm. Er werden maar liefst 45 haiku’s geschreven in deze haikusequens waarin elke nieuwe haiku schakelt met de vorige door zijn derde regel te gebruiken als eerste regel voor de nieuwe haiku. Zo maak je een soort van aaneengeschakeld haikuverhaal.

Dit creatief spel kan je zowel met volwassenen als met kinderen spelen. Mocht haiku nieuw zijn voor jou, dit zijn de eenvoudige spelregels:
eerste regel: vijf lettergrepen
tweede regel: zeven lettergrepen
derde regel: vijf lettergrepen

Ben je nieuwsgierig naar het haikuverhaal bij deze foto? Je bent van harte welkom om het te lezen of mee te schrijven in de FB groep ’t SchrijfNest Online waar ik om de twee dagen een nieuw schrijfrecept aanreik, samen met de nodige ingrediënten. Een deel van mijn creatieve oogst vind je trouwens ook op de blog viviane mijmert creatief

Een hartelijke groet,

Viviane Van Pottelberghe, beheerder van
de FB groep ’t SchrijfNest Online
de website ’t SchrijfNest
de blog ’t SchrijfNest
de blog viviane mijmert creatief

2 gedachten over “Haikuverhaal in #SchrijfNest502

Reacties zijn gesloten.