Creativiteit, géén kunst

Op de blog viviane mijmert creatief schreef ik in het bericht #dagcreatie 294 dat ik sinds kort de gelukkige eigenaar ben van Creativiteit géén kunst – Een denk-, durf- en doeboek van Lia Nijman en Jenny de Bode.

Gisteren stond een bijeenkomst in Huis van Nabijheid in mijn agenda. Omwille van de ondertussen gekende maatregelen werd deze bijeenkomst geannuleerd. Eén van de deelnemers stelde voor om in onze eigen omgeving met onze creativiteit aan de slag te gaan, om op die manier elkaar toch nabij te zijn. We spraken af dat we onze oogst zullen bewaren om mee te nemen naar de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar.

Ik had de voorbije dagen wat gebladerd in Creativiteit, géen kunst en zelfs in mijn dagboek genoteerd welke oefeningen ik wilde uitproberen. Ik voegde de daad bij de intentie en ging aan de slag tot het avondeten en voor ik naar bed ging werkte ik nog wat verder. Dat zorgde blijkbaar voor een heerlijke nachtrust. Na het ontbijt begon ik opnieuw te scheuren, te plakken en te schrappen en had ik geen notie van tijd. Het was middag voor ik het wist. Gelukkig had Hello Fresh ervoor gezorgd dat ik alle ingrediënten én het recept in huis had voor een vegetarische vol-au-vent. Klokslag 13u genoot ik samen met mijn echtgenoot van een glaasje wijn bij dit voortreffelijk gerecht. Het is trouwens één van mijn favoriete gerechten tot nu toe, maar dit even terzijde.

Terug naar het boek. Het bevat naast heel wat informatieve (én aanmoedigende) teksten maar liefst 105 denk-, durf- en doe-oefeningen, verspreid over acht hoofdstukken. Het beschrijft teken- schilder- en collagetechnieken die anders zijn dan wat ik in andere boeken heb gelezen in een poging om mijn creativiteit te ontwikkelen. Daarnaast zijn er ook spannende dicht- en schrijfoefeningen. Net daarom is het voor mij een schitterende aanvulling op het boek TIERELANTAAL, een boek vol speelse taalrecepten van Jenny de Bode.

In dit logje deel ik slechts één afbeelding. De overige twaalf vind je op de blog viviane mijmert creatief waar ik tegenwoordige mijn foto’s en teksten deel.

Wil je in het nieuwe jaar meer levensvreugde, een flexibeler geest, nieuwe energie en vooral heel veel plezier? Zet dit boek dan op je verlanglijstje. Misschien vind je het boek wel onder de kerstboom en kan je er zelfs nog voor het jaareinde mee aan de slag. Veel plezier!

Een hartelijke groet,
Viviane Van Pottelberghe
12 december 2021

foto’s: ©vivapo

8 gedachten over “Creativiteit, géén kunst

  1. Wat een verrassing om jouw reactie op het eerste boek van Lia en mij hier te lezen Viviane!
    En dank voor je mooie promotie.

Reacties zijn gesloten.