#satur9sphotochallenge 01

Ik maakte drie foto’s voor de Fotochallenge over thee of koffie naar een idee van SATUR9’S WORLD.

ALS JE JE EIGE NIET KIETELT, LACH JE NOOIT / VO JOEN VAN MIEN

De kopjes op de eerste foto bracht ik mee toen wij voor het laatst van een zorgeloze vakantie konden genieten vooraleer Covid-19 roet in het eten kwam gooien. Ik kocht ze in het winkeltje van Resort Land en Zee in Scharendijke (Schouwen-Duiveland) waar mijn man en ik herhaaldelijk te gast waren. We hadden trouwens plannen om daar vorig jaar in mei samen ons gouden huwelijksjubileum te vieren, het mocht niet zijn. Telkens ik de kopjes gebruik gaan mijn gedachten naar de plek waar wij ons hart hebben verloren. De tekst op de kopjes zijn daar niet vreemd aan.

Op de tweede foto prijkt de GELUK scheurkalender waarmee een vriendin mij verraste bij de jaarwisseling. Hij is iedere ochtend onze tafelgenoot bij het ontbijt. De quote van de dag en de daaraan gekoppelde opdracht zijn een uitnodiging tot reflectie en een gesprek tussen mijn partner en ik; ’s avonds staan we stil bij wat ons tijdens de dag een gelukkig gevoel gaf. De achterzijde van de kalenderblaadjes doen dienst als dagboekje.

De derde foto herinnert mij aan de attentie waarmee ik werd bedacht door een medewerker van DC De Garve in Brugge, waar ik vrijwilliger ben. Dàt was een verrassing vermits de overheidsmaatregelen de maandelijkse ontmoetingen van de seniorenclub waarvan ik voorzitter ben hebben verhinderd. Medewerkers en vrijwilligers van de dienstencentra in Brugge hebben tijdens het voorbije jaar prachtig werk verricht als aanspreekpunt voor mensen die eenzaam waren of zich geïsoleerd voelden. Dat ze ook oog hadden voor de ‘werkloze’ vrijwilligers kwam totaal onverwacht.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 7 februari 2021
Foto’s: ©vivapo

5 gedachten over “#satur9sphotochallenge 01

Reacties zijn gesloten.