Vijftig-gitfjiV

Een Vijftig-gitfjiV? Nog nooit van gehoord? Ik ook niet, tot ik gisteren het laatste logje las op de blog van MATROOS BEEK. Zij was ingegaan op de wekelijkse schrijfuitdaging Tikken van Melody: schrijf een Vijftig-gitfjiV over Winter, bestaande uit 2 x 50 woorden. Deel 1 = voor – Deel 2 = tegen. Op haar beurt had Melody zich laten inspireren door de Vijftig-gitfjiV op Plato’s Verhalenblog. I

Mijn allereerste Vijftig-gitfjiV deelde ik op mijn blog Viviane mijmert creatief. Het zette mij ertoe aan om voor de 254° schrijfopdracht op de FB groep ’t SchrijfNest Online een Vijftig-gitfjiV als schrijfvorm aan te reiken (2×50 woorden, Deel 1 = voor, Deel 2 = tegen).

#SchrijfNest254 – #VijftiggitfjiV
Bakte jij ooit/nooit verse vis? Doe je dat graag/met tegenzin?
At jij ooit/nooit pladijs, tong of forel? Eet jij soms/nooit vis met graten?
Eet je vis liever thuis of op restaurant? …
Neem even de tijd om een positief getint verhaal over vis in het algemeen
of over vis met graten (kopen/bakken/ruiken/eten …) in het bijzonder te schrijven 
in 50 woorden én een negatief getint verhaal in evenveel woorden.
Deel beide verhalen in een reactie op deze schrijfopdracht.

Tot mijn grote verrassing waagden zich vier leden van de FB groep aan deze ook voor hen onbekende schrijfvorm. Voor de 255° en 256° schrijfopdracht – ‘elfjes’ en een ‘pantoem’ – morgen en overmorgen verwacht ik meer reacties. Sommige deelnemers zitten reeds bij het ontbijt uit te kijken naar de schrijfuitdaging. Om tegemoet te komen aan hun schrijfhonger probeer ik de foto en de daarbij horende opdracht in te plannen tegen 7:00.

Wil jij ook (minstens) één keer per maand meeschrijven in de besloten FB groep ’t SchrijfNest Online? Van harte welkom, het is gratis.

Als je graag schrijft kan je op de eerste dinsdag van de maand gratis deelnemen aan Mijmeren op papier (online). Als je graag schrijft én in de natuur wandelt, dan kan je gratis het draaiboek (in pdf) vragen voor de eerstvolgende Mijmeren in de natuur.

🙏 Viviane Van Pottelberghe
15 januari 2021

Bron foto: archief ’t SchrijfNest – 2/4/2018

4 gedachten over “Vijftig-gitfjiV

Reacties zijn gesloten.