Ik laat me inspireren door mijn passie

‘GET-IN-OUT’ van Walter Lombaert op ‘Sant2020’

In het vorig bericht (’t SchrijfNest als hobby) kon je lezen dat ik eind september een punt heb gezet achter veertien jaar ‘zelfstandige in bijberoep’. Ik laat mij echter nog steeds inspireren door mijn passie en blijf mensen enthousiasmeren voor ‘Mijmeren op papier‘ en ‘Mijmeren in de natuur‘.

Het doet deugd te lezen dat mijn enthousiasme en begeleiding als schrijfanimator één en ander heeft betekend voor sommige deelnemers. Ik las toevallig een reactie van iemand die ondertussen zelf een schrijfgroep is gestart. Ik laat je even meelezen wat Monique Swinnen zei in een interview met Booksandwords.be.

De artiest in mij, waar ik het bestaan niet van vermoedde, kreeg eindelijk een kans. De bal was aan het rollen, de mogelijkheden tot creativiteit vermenigvuldigden zich spontaan, o.a. ook door   ’t SchrijfNest op verplaatsing van Viviane Van Pottelberghe dat op een bepaald moment  in Oostende plaats vond. Daar ontdekte ik, hoe ik via het geschreven woord, wat ook een tastbaar resultaat is, het plezier van communicatie met mezelf en anderen rond persoonlijke groei, vorm kon geven. Omdat het in functie van mijn werkagenda, niet altijd mogelijk was om deel te nemen aan de activiteiten bij Viviane heb ik besloten om vanaf maart 2019 zelf schrijfmomenten te organiseren. Zo zijn de SchrijfCirkels ontstaan.

Ik laat me inspireren door vrouwelijke rolmodellen zoals Oprah Winfrey, Louise Hay, Julia Roberts, Viviane Van Pottelberghe, stuk voor stuk vrouwen die zich laten inspireren door hun passies.

‘Belgian Coast 2020’ van Raven Lamoot op ‘Sant2020’

Bij GerdaS, iemand die ik ondertussen ken via de besloten FB groep ’t SchrijfNest online – zij reageert met meerdere teksten dagelijks op mijn schrijfopdrachten – las ik ik eergisteren:

“De amateurschilderes staat met mij voor een schilderij van Raven Lamoot (bovenstaande foto). Ze kent hem want ze huurt een atelier in het zelfde gebouw. Ik ken het schilderij van een schrijfopdracht in ’t SchrijfNest online, met Viviane Van Pottelberghe.
Een spiegelelfje:
Weer / voorbij is / die vreemde zomer / het is nu al / oktober / Oktober / in de herfst zijn / het de bomen / die zich / ontbloten.
En dan doet ze mij nog eens schrikken bij een gouden been en een zwart ei (foto inzet). Dat blijkt te zweven en ook nog te bewegen als zij er voorbijkomt. Ook hier heb ik al een elfje bij geschreven. Op de foto bewoog het been dus niet.
Als / je verdwijnt / in een zwart / gat kun je nergens / heen.

Eergisteren las ik ook dit bericht op het FB profiel van schrijfanimator Jannie Van Maldegem: “Vanochtend geschreven met zeven! Gezoemd. Thema van deze schrijfochtend was ‘papier’ nav de papierbiënnale in museum Rijswijk. Een fijne ochtend waar een vervolg op komt. We schreven over deze tekst en maakten een pantoum bij het kunstwerk van Quently Barbara. Dank voor de heldere stappen in jouw boekje ‘mijmeren op papier’ Viviane Van Pottelberghe“.

Hoe ga ik nu verder met mijn passie om?

Met het werkboek MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘ moedig ik mensen aan om te schrijven door lukraak één of meerdere schrijfopdrachten te kiezen én hun teksten te delen op hun sociale media.

Ondertussen vorm ik samen met hen een vriendengroep die verder blijft mijmeren op papier & mijmeren in de natuur en beheer ik een aantal sociale media waarop we onze schrijfoogst kunnen delen: 

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 18 oktober 2020

3 gedachten over “Ik laat me inspireren door mijn passie

Reacties zijn gesloten.