’t SchrijfNest 11/2/2020

Schrijf iets liefs was het thema van ’t SchrijfNest van 11/2/2020. Acht vrouwen en één man schreven samen aan negen kettingen met elfjes en rondgedichten (*).

Elke ketting startte met een gedicht voor een onbekende, meer bepaald één van die mensen waarvoor Amnesty International jaarlijks schrijfcampagnes organiseert. (**)

Op de blog vivapo mijmert creatief kan je de getypte tekst lezen van mijn oogst waaraan de andere deelnemers hebben meegeschreven naast de rondgedichten waarmee ik heb bijgedragen aan de oogst van de andere deelnemers.


Na de pauze gingen we verder met Schrijf iets liefs, maar nu met een gedicht voor een bekende dat werd neergeschreven op een piepklein briefje aan de binnenkant van een envelopje.

Tijdens de deelronde werd duidelijk dat je met weinig woorden heel kernachtig je gevoelens of je boodschap kan verwoorden. Zowel voor de schrijver/verzender als voor de ontvanger van zo’n mini-briefwisseling is dit een speciale ervaring.
Voor wie het zelf eens wil uittesten … ik kocht mijn ‘LITTLE LETTERS TO SAY HELLO’ bij Symposium te Brugge.

little letters to say hello boekje

Hoe de deelnemers dit Schrijf iets liefs hebben ervaren kan je lezen op de blog Mijmeren op papier.


Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 11 februari 2020

Bron
afbeeldingen pingpongpoëzie: ©vivapo
overige: geplukt van het internet

(*) In het handboek ‘Mijmeren op papier – schrijfvormen van a tot zvind je de werkwijze voor deze schrijfvormen

(**) Amnesty International organiseert jaarlijks schrijfcampagnes voor mensen van wie de mensenrechten worden geschonden. Over heel de wereld worden miljoenen brieven  geschreven. De impact van al deze brieven is indrukwekkend. Gemiddeld levert één op vier van Amnesty’s schrijfacties resultaat op: een onschuldige gevangene wordt vrijgelaten, folterpraktijken worden stopgezet, gebrekkige wetgeving wordt aangepast of een belaagde mensenrechtenactivist krijgt bescherming.

9 gedachten over “’t SchrijfNest 11/2/2020

Reacties zijn gesloten.