Keuzes in 2020

De subtitel van vivapo’s blog is (nog steeds) 365 dagen verwondering.  Het lijkt wel of ik mij niet meer verwonder de laatste maanden, want mijn laatste logje dateert van 10 oktober 2019. Niets is minder waar, ik verwonder mij nog steeds dagelijks al deel ik hierover slechts weinig op deze blog. 

afb schrijven

Schrijf ik niet meer? Integendeel!
* Ik volg sinds september vorig jaar de  #CursusSchrijvenBrugge met tal van schrijfopdrachten die niet of nog niet voor publicatie vatbaar zijn.
* Ik begeleid nog steeds twee keer per maand ’t SchrijfNest.
* De schrijfoogst van de deelnemers deel ik op de blog Mijmeren op papier en mijn oogst op vivapo mijmert creatief.
* Op laatstgenoemde blog deel ik mijn creatieve oogst wanneer ik inga op een   schrijfuitdaging en/of andere creatieve opdracht.
* Ik neem mij voor om ook dit jaar maandelijks een bijdrage te leveren voor WPP (Werkgroep Poëzie en Proza).
* Ook in 2020 trek ik mij om de drie maand terug op een stilteplek om er te (lezen en) schrijven.

afb verwonderen

Verwonder ik mij niet meer? Toch wel maar ik beperk mij tot het genieten van de verwondering op het moment zelf.

afb lezen

Lees ik niet meer?  Toch wel, maar ik krijg veel te veel lectuur aangereikt op sociale media en in mijn digitale brievenbus. Ik nam mij voor om keuzes te maken.
* Sinds september maak ik tijd vrij om boeken te lezen en die trend wil ik in 2020 verder zetten.
* Vanaf januari starten de maandelijkse bijeenkomsten van de leesgroep die zich zal buigen over de biografie over Marguerite Yourcenar, geschreven door Josyane Sauvigneau.
* Ook dit jaar zal ik maandelijks de teksten lezen van mijn twee collega’s bij WPP (Werkgroep Poëzie en Proza).
Ik ben er mij van bewust dat dit ten koste is van het lezen van interessante blogs en nieuwsbrieven waarop ik geabonneerd ben. Vandaag heb ik mij voor heel wat afgemeld.  Wees dus niet verwonderd als je op de sociale media van mij voorlopig geen reacties meer krijgt. Kan ik op jouw begrip rekenen?

afb team

Engageer ik mij niet meer? Het tegendeel is waar.
* Ik maak er een punt van om de workshops die ik begeleid goed voor te bereiden.
Dat gebeurt via vakliteratuur én bezoeken van locaties voor  ’t SchrijfNest op verplaatsing.
* In maart zal ik de bezoekers van NaGeBa-Festifair aanzetten om tijdens een aantal workshops creatief te schrijven. Op de stand van vivapo zal ik hen uitnodigen om mee te schrijven aan het langste NaGeBa-beurs gedicht.
* Ik heb aanvaard om naast voorzitter Ingrid Vandamme deel uit te maken van het dagelijks bestuur van de vzw HandicapArt te Lissewege.
* Sinds 10 januari 2020 coördineer ik als voorzitter de werking van Apple Senioren Brugge (ASB). Deze vereniging wil senioren wegwijs maken op de digitale snelweg.
* Tussen al deze engagementen wil ik tijd nemen voor mezelf én om echtgenote, moeder, oma, zus, vriendin en buur te zijn.


Na een wandeling langs ’t Zuidervaartje te Damme gingen mijn echtgenoot en ik zaterdag ll. langs bij IJsberg voor een kom heerlijke courgettesoep.  Bij de inkom viel mijn oog op een Open call voor beeldend kunstenaars met als titel: Oooh Wat verwondert jou?

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 12 januari 2020

 

 

7 gedachten over “Keuzes in 2020

  1. Je bent een bezige bij en zal dat altijd blijven en als er nieuws is, lees ik het wel. Wens je een boeiend en voldoening gevend 2020.

  2. Alle begrip Viviane. Je kan niet op alle fronten tegelijk vechten. Ook bij mij staat het op een lager pitje wegens andere prioriteiten.

  3. Je lezen en zien, dat is al een verwondering voor mij & heel herkenbaar…hoe jij het allemaal doet met zo’n aanstekelijk geestdrift..een voorbeeld voor mij ,ook snoeien..nieuwe uitdagingen succes Viviane

    1. Paul, volgend jaar zal het niet zo duur zijn, we schrijven ons dan in bij één van de reeksen – ook bij David Troch – maar dan naar in Gent.

Reacties zijn gesloten.