Tien boeken – dag 9

KlaarHeden

Dit is het boek op dag 9 (*) : ‘KlaarHeden – Schrijven, mediteren, tekenen en meer op basis van Een Cursus in Wonderen‘ van Hetty Clarisse.

Mijn negende uitnodiging heb ik bezorgd aan Rita.
Ik ontmoette haar voor het eerst bij Ria die ons inwijdde in de Cursus in Wonderen. De datum herinner ik mij niet, het geheugen van mijn computer doet dat wel: 6 september 2013. Onze maandelijkse bijeenkomsten werden op 24 mei 2019 afgerond met een Indonesische maaltijd bereid en aangeboden door onze gastvrouw en begeleider van de cursus.
Op de bijeenkomsten van ASB (Apple Senioren Brugge) in LDC De Garve ontmoeten Rita, Linda en ik elkaar nog maandelijks. Tijdens de pauze blikken we regelmatig terug op de inzichten die ons tijdens de Cursus in Wonderen werden aangereikt en die we in ons dagelijks leven proberen toe te passen. Omdat Rita en ik graag schrijven is KlaarHeden voor ons één van de handvaten. Van de zes hoofdstukken heb ik reeds  – of nog maar, hangt er van af hoe je het bekijkt – de helft afgewerkt.  Er werd mij gevraagd of ik overweeg om ooit een reeks schrijfworkshops te begeleiden op basis van dit boek.  Dat weet ik pas wanneer ik zelf de oefeningen uit de laatste drie hoofdstukken zal hebben gemaakt en daarvoor gun ik mij alle tijd!

KlaarHeden biedt een unieke toegankelijke methode om Een cursus in wonderen toe te passen. Het geeft naast uitleg vele duidelijke concrete stappen in de vorm van schrijfoefeningen, geleide meditaties en tekenideeën. Bij het boek horen ingesproken meditaties die je via De Klaarheid – de website van de auteur – kunt beluisteren en/of downloaden.

Op die website lees ik onder meer:
Een cursus in wonderen is een zelfstudieboek, een wonderschone spirituele weg waarbij een keuze voor liefde als een wonder wordt gezien.’
KlaarHeden geeft je als het ware een manier om van Een cursus in wonderen te proeven, zodat je kunt voelen of het jouw spirituele weg kan zijn, of het bij je past.’
KlaarHeden biedt een unieke toegankelijke methode om schrijvend en mediterend Een cursus in wonderen toe te passen – zónder dat je de Cursus zelf erbij nodig hebt.  Bedoeling van dit boek is je te laten zien en vooral ervaren wat schrijven en mediteren aan ‘wonderen’ kan geven.’

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 9 oktober 2019

(*) Ik heb op 30/9/19 de uitnodiging van Anky Floris geaccepteerd om op mijn FB profiel tien dagen een omslag van een boek te plaatsen. Tien Boeken die mij raakten, die mij hebben beïnvloed of waar ik veel plezier aan heb beleefd of nog beleef.
Op mijn FB profiel is de afspraak: één per dag, geen uitleg, geen kritiek, alleen de omslag.
Iedere dag nodig ik iemand uit om hetzelfde te doen. Lezen is leuk en kan veel meer gedaan worden! Ik neem echter de vrijheid om op deze blog enige reflectie te delen, ik graaf als het ware in mijn geheugen.

 

 

6 gedachten over “Tien boeken – dag 9

    1. Ik vond de Facebook uitnodiging aanvankelijk lastig en ‘mager’, vandaar mijn besluit om er om mijn blog nog iets meer mee te doen. Je hebt er eigenlijk Facebook niet voor nodig. Ik herinner mij hoe gretig ik jouw blogberichten over jouw Reuzen heb gelezen.

  1. Wat een mooie, ambitieuze plannen. En dat allemaal via de CIW. Interessant. Ik ken de cursus want mijn toenmalige vriendin zat er op en ging elk jaar naar Frankrijk voor een 14 daagse sessie. De laatste keer hield ze daar een verliefde studiegenoot aan over. Thuis gekomen zei ze dat vreemd gaan mag want dat alles liefde is. Stond in de CIW, zei ze. Toen heb ik haar in liefde de deur uitgeworpen.

  2. Interessant maar lijkt me een moeilijk boek.Ik heb antwoord gegeven op de vraag die je me doorstuurde.Ik heb haar mijn versie gegeven maar 100% zeker was ik niet.Denk dat het de cocon van de rupsen van de harsbrulmot( een zwarte nachtvlinder)is.

Reacties zijn gesloten.