Tien boeken – dag 1

Ik heb de uitnodiging van Anky Floris geaccepteerd om op mijn FB profiel tien dagen een omslag van een boek te plaatsen. Tien Boeken die mij raakten, die mij hebben beïnvloed of waar ik veel plezier aan heb beleefd of nog beleef.
Op mijn FB profiel is de afspraak: één per dag, geen uitleg, geen kritiek, alleen de omslag.
Iedere dag nodig ik iemand uit om hetzelfde te doen. Lezen is leuk en kan veel meer gedaan worden!

Ik neem de vrijheid om op deze blog enige reflectie te delen, ik graaf als het ware in mijn geheugen.

Dit is het boek op dag 1: Dialoog met de natuur. Een weg naar een nieuw evenwicht van Irene van Lippe-Biesterfeld.

69901

Mijn eerste uitnodiging heb ik bezorgd aan Shannah. Zij heeft mij vandaag gewezen op een interview met Irene van Lippe-Biesterfeld dat ik met veel aandacht heb bekeken. Het bracht mij dit boek in herinnering dat me werd aangereikt door wijlen Lieve Bonne, mijn wandelmaatje in de natuur, die voor mij een grote inspirator en motivator was.

Lieve Bonne heeft mij geïnspireerd om in dialoog te gaan met de natuur.  Zij heeft mij ingewijd in de kwaliteiten van boomoliën in het algemeen, in de Bouchardon oliën in het bijzonder. Nog voor haar overgang kon ik met haar mijn plannen delen om lezingen te geven en korte en lange trajecten te begeleiden over ‘Ontdek je kwaliteiten met boomoliën”. De eerste natuurstages die ik heb gevolgd werden door haar begeleid. Zij inspireerden mij om later maandelijks op de derde zondag van de maand mensen te begeleiden in het ‘met bewuste aandacht bomen ontmoeten’ en ‘ochtendmeditaties aan het water’ in Ryckevelde en ‘wandelen in stilte’ in West-Vlaanderen. Ik vermoed dat dit voorlopers zijn van wat nu ‘bosbad’ heet.  Ik zocht het zo-even op bij Agentschap Natuur & Bos … het klopt, in ieder geval wanneer ik ‘De tien geboden in een natuuroase’ lees..

Shannah heb ik leren kennen tijdens de paardendagen die Toos jaarlijks organiseert als onderdeel van supervisie, in een manège op Schouwen-Duiveland. Shanna heeft oog voor de natuur in de mens en voor de relatie tussen mens en paard. Zij wist die relaties vast te leggen in veelzeggende foto’s.

530903_3839103849193_2019784218_n

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 30 september 2019

2 gedachten over “Tien boeken – dag 1

Reacties zijn gesloten.