après nous les mouches

Er is slechts één zekerheid in het leven: dood gaan we allemaal. Maar wat daarna? Wat wil ik dat er dan met mijn lichaam gebeurt? Wil ik gecremeerd of begraven worden?
Met deze vraag begint het bericht dat ik zo-even las op de blog van ‘Kribbels uit mijn leven‘.  Het bericht en de reacties bevatten een aantal interessante koppelingen die jou kunnen interesseren; ik wil ze in ieder geval te gelegener tijd opnieuw kunnen raadplegen.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 10 april 2019

kribbels uit mijn leven

Er is slechts één zekerheid in het leven: dood gaan we allemaal. Maar wat daarna? Wat wil ik dat er dan met mijn lichaam gebeurt? Wil ik gecremeerd of begraven worden?

Ik ben van het principe dood is dood. Het feit dat mijn ziel blijft bestaan of niet wil ik in het midden laten maar na de dood is mijn lichaam totaal overbodig. Dus weg ermee, dacht ik tot hiertoe. Crematie leek me een logisch besluit want opgeruimd staat netjes. Tot ik deze video te zien kreeg:

What happens when we die? Neil Degrasse Tyson

Zo had ik het nog niet bekeken. Het verbaasde me dat ik, als natuurmens, daar niet aan gedacht had. Neil Degrasse Tyson heeft verdorie gelijk: als ik me zou laten cremeren wordt mijn energie in de vorm van warmte totaal nutteloos de lucht ingestuurd.

Recyclage is hip en bovenal noodzakelijk, waarom zou mijn lichaam hierop…

View original post 197 woorden meer

6 gedachten over “après nous les mouches

  1. Resomeren… brrr… over mijn lijk. Ik zou het liefste ergens in een mooie omgeving in de natuur liggen vergaan. Dat lijkt me pas heel natuurlijk. Helaas niet toegelaten.

  2. Ik heb er vaak over nagedacht, maar ik weet het niet. De kinderen willen dat ik het opschrijf. Maar dat vind ik moeilijk.
    Enfin, ik heb ze gezegd: als mijn lichaam is gestorven, is mijn leven ten einde. Jullie mogen mij begraven zoals jullie dat het prettigst vinden of… zoals jullie dat de meeste troost geeft. Daarna werd er flink gezwegen. Vermoedelijk vinden ze dat ik het nu op hen afschuif en misschien is dat ook wel zo. Maar goed, zodra ik het zeker weet, zal ik het zeggen. En ondertussen mogen ze van mij veilig in Jezus armen en Imagine bij mijn begrafenis of crematie spelen.

Reacties zijn gesloten.