#dag-van-de-poëzie

Schrijf je mee Wereld Poezieag

Schermafbeelding 2019-03-16 om 15.31.53

Toen ik vanmorgen bovenstaande mail in mijn digitale brievenbus vond voelde ik mij aangesproken. Eerst en vooral vind ik het nog steeds een schitterend idee dat UNESCO 21 maart heeft uitgeroepen tot de dag van de poëzie. Op de twee FB groepen die ik beheer – Mijmeren in haiku en tanka en Mijmeren in elfjes – wil ik een oproep doen bij de leden om ook op die dag een gedicht uit hun pen te laten vloeien.

Omdat ik ook dit jaar een eiland haiku wil schrijven klikte ik op http://www.beeldmakers.nl. Een tweede klik leidde mij naar deze bladzijde waar je ter inspiratie ook enkele haiku’s kan terug vinden. Tot mijn grote verwondering zag ik daar de haiku die ik vorig jaar had ingezonden om deel te nemen aan de eiland haiku 2018.

Schermafbeelding 2019-03-16 om 15.29.39

Al haalde mijn haiku – die ik trouwens op 16/4/2018 had gedeeld op vivapo mijmert creatief – vorig jaar niet de top drie, mijn inzending werd wel goed bevonden om anderen te inspireren.  Dit streelt niet alleen mijn ijdelheid, het zet er mij toe aan om o.m. de volgers van mijn blogs aan te moedigen om:

aanstaande donderdag (21 maart) een haiku te schrijven en
– voor te lezen of te geven aan iemand
– mét #dag-van-de-poëzie te delen op sociale media
– als reactie op dit bericht te posten.
Het is natuurlijk ook mogelijk om daarnaast een eiland haiku te schrijven en te bezorgen aan beeldmakers@planet.nl
Meer info over de wedstrijd en over het eiland van Schalkwijk vind je op deze koppeling.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 16 maart 2019

Een gedachte over “#dag-van-de-poëzie

Reacties zijn gesloten.