een droom gerealiseerd!

Schrijfvormen an a tot z - kaft

Beste volgers en vrienden.

Mijn allereerste boek ‘MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘ is gepubliceerd en ik ben er ontzettend trots op! Ik heb mijn boek uitgegeven via Brave New Books en is online te koop, onder meer bij bol.com, waar je trouwens de eerste bladzijden kunt inkijken. Onderaan deze pagina vind je een omschrijving van mijn boek.

Leden van ’t SchrijfNest kunnen reeds op woensdag 6 maart kennis maken met ‘MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘. Zij krijgen de primeur omdat ik voor hen reeds meer dan drie jaar schrijfopdrachten mag bedenken die tot dit werkboek hebben geleid. De eerste vijf exemplaren zijn bestemd voor mensen die mij op één of andere manier hebben ondersteund bij het tot stand komen en bij de promotie van dit boek: Chantal Wtterwulghe, Geneviève van Pottelsberghe, Linda Debaene, Marc Ghyoot, Nicole Danneels en Sabine Pauwaert.

MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘ zal op zondag 24 maart 2019 ter inzage en te koop zijn op de stand van vivapo op de NaGeBa-beurs te Torhout. Wie een bezoek brengt aan de stand van vivapo kan trouwens van een korting op de aankoop  van het werkboek genieten of meedingen naar een gratis exemplaar door mee te schrijven aan het langste NaGeBa-beurs gedicht (schrijven van één elfje).

vivapo poster van a tot z

Wat staat er op de achterzijde van de kaft?

De bijeenkomsten van MIJMEREN OP PAPIER zijn er niet op gericht om poëzie te schrijven. In een veilig nest – ’t SchrijfNest – proeven de deelnemers van taal en inspireren ze elkaar. Ze kunnen hun teksten in de groep delen zonder toelichting te geven. Wie luistert laat zich inspireren zonder vragen te stellen.

MIJMEREN OP PAPIER is niet alleen de werkvorm voor de schrijfgroepen die de auteur begeleidt, het is ook de naam van de blog waarop deelnemers hun teksten kunnen delen. De auteur hoopt dat deze publicatie mensen aan het schrijven zet door lukraak één of meerdere schrijfoefeningen te kiezen en hun teksten op één of andere manier te delen, bijvoorbeeld op een eigen blog, op de blog Mijmeren op papier of via de sociale media.

Na de zesentwintig schrijfvormen werden enkele teksten opgenomen die uit de pen van de auteur vloeiden. Soms herken je de schrijfvorm waarmee werd gestart. Het is echter de gewoonte van de auteur om na het schrijven de teksten te herlezen, woorden te schrappen of te vervangen tot het gewenste resultaat is bereikt, een werkwijze die de auteur iedereen aanraadt.

Van harte, Van Pottelberghe Viviane – 4 maart 2019

 

29 gedachten over “een droom gerealiseerd!

 1. Proficiat, volg je dromen en je groeit in je droom. SUPERGEPROFICIATEERD

 2. Schitterend Viviane! Van harte gefeliciteerd! Ik kijk er erg naar uit om het exemplaar woensdag in te zien. Nieuwsgierige groet.

 3. Amai Viviane, wat knap zeg, gefeliciteerd, ben heel benieuwd naar het boek !

 4. Aha, het is echt van jou alleen. Wat een mooie prestatie. Van harte gefeliciteerd.

  1. oh oh, ik had ondertussen reeds een uitgebreid antwoord gegeven bij een andere reactie.
   dank voor jouw felicitaties!

 5. Geluk gewenst met ” Viviane’s schrijfvormen & droom van A-Z”..ben benieuwd naar het boek! Een vrucht om te verspreiden! De tekening van Sabine pauzeert, heeft dat een bepaalde betekenis, vroeg ik me af..Tot gauw!

  1. Marije, van harte dank voor jouw reactie. Ik raad aan om door enkele bladzijden van het werkboekje te bladeren op de site van bol.com en het desgevallend dààr te bestellen (verzending is gratis). Bij mij kan je 4 euro korting krijgen – naar aanleiding van de NaGeBa beurs – maar dit voordeel gaat teniet door de verzendingskosten.

 6. Zus…. Van harte proficiat met je realisatie.

  Chapeau…”je bent een krak “

  Knuffel, Je zus

  >

Reacties zijn gesloten.