Japanse windtelefoon

p1110133

Ik ben actief op sociale media als Facebook, Twitter en Linkedin al breng ik laatstgenoemde slechts sporadisch een bezoek. Vandaag kwam ik er eerder toevallig terecht en werd mijn aandacht getrokken door een reportage van de Volkskrant over de Japanse windtelefoon.  De titel wekte mijn nieuwsgierigheid: Hirotake belt met zijn omgekomen broer, door de ‘windtelefoon’ van Otsuchi.

De windtelefoon in Japan is een krachtig hulpmiddel bij rouw. Het helpt om onuitgesproken zaken alsnog uit te spreken, een veilige plek om je angst, schuld en schaamte te delen, om het bestaansrecht te geven.

Ik liet mij raken en ontroeren door dit artikel. Meer nog, tijdens het lezen zag ik een plek voor ogen die mij geschikt lijkt voor zo’n windtelefoon in onze contreien.  Ik wil dit bespreken met de eigenaar van die locatie en om mezelf hieraan te herinneren zocht ik een geschikt geheugensteuntje: deze blog.

Ik laat de eigenaar van dit prieeltje én de volgers van deze blog graag het volledig artikel lezen en kijk uit naar reacties.

Een hartelijke groet, Viviane Van Pottelberghe – 16 januari 2019.

Bron afbeelding: ©vivapo

 

 

9 gedachten over “Japanse windtelefoon

  1. Wat een originele manier om mensen die geblokkeerd zitten in hun verdriet, op die manier een soort opening te geven die verlichting kan brengen in het rouwen. Ik vind het geweldig dat ook jij daar onmiddellijk al een locatie voor ziet die eventueel dienst kan doen. Prachtidee!

  2. een heel rustgevend intentie om voor je zelf woorden uit te spreken met de overleden persoon, tevens als er iets even niet uitkomt in je leven..natuurlijk dien je hiervoor open te staan…

  3. Oeps, mijn reactie hierop is verdwenen.
    Dat het dus een groots eenvoudig idee is dat rouwende mensen kan helpen. Vooral zij die geblokkeerd zitten in hun verdriet. Het niet kunnen uiten… wat mogelijks dus makkelijker lukt op zo’n mooie locatie via een telefoon. Praten met de overledene werkt heilzaam. Ook mooi dat je dit direct een mogelijkheid ziet om dit waar te maken in jouw omgeving. Succes ermee Viviane!

  4. Ik denk dat het vooral kan helpen bij verwerken van verdriet.Er zijn zoveel mensen die met niemand kunnen praten, misschien wel als ze met diegene die ze verloren;ongemerkt voor andere dit zouden kunnen doen

  5. Ik las het al en ben ook enthousiast. Het idee, het beeld . Geweldig dat jij de daad bij het woord voegt en tot actie komt …. SUCCES

Reacties zijn gesloten.