waar een wil is is een weg

#Dagcreatie 123

waar een wil is is een weg
ook al is die nog zo smal
en glibberig als nat leem
hersenen in overdrive
ook al is die nog zo smal
je blijft het pad volgen
hersenen in overdrive
jij geeft nooit op
je blijft het pad volgen
ook al glijden we uit
jij geeft nooit op
je blijft doorstappen
ook al glijden we uit
we krabbelen samen recht
en blijven doorstappen
waar een wil is is een weg

©vivapo – 25/11/18


Tijdens een wandeling in de duinen tussen Zeebrugge en Blankenberge viel ik deze voormiddag over een prikkeldraad die net boven het zand uitstak. Even later gleed ik samen met mijn tochtgenoot uit op een glibberig smal pad.

Die ervaringen zetten mij ertoe aan om opnieuw een pantoem te schrijven, een schrijfvorm die ik zo-even voor het eerst had gebruikt in #dagcreatie 122.

Als eerbetoon aan mijn moedige tochtgenoot deel ik hier een afbeelding van zijn hand, meer bepaald één van de werkjes die hij heeft gemaakt met zijn niet actieve hand, die hij sinds kort tot een actieve hand heeft opgeleid. Ik blijf mij maar verwonderen over zijn doorzettingsvermogen op velerlei gebieden.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe

Bron foto’s:
inzet: M@rcus
overige: ©vivapo

16 gedachten over “waar een wil is is een weg

  1. Samen stappen, samen uitglijden, samen in overdrive, … het maakt niet uit, jullie doen het samen. Ook de dingen die je afzonderlijk doet: schilderen voor de ene, schrijven voor de andere worden als je ze samen legt één geheel. Mooi!

  2. Zo mooi dat je dit met ons deelt. Verrassend hoe creatief Marc is .De creaties zijn steeds weer uniek mooie stukjes. Chapeau voor jullie allebei.

  3. Wat een mooi kunstwerk. Dat was mijn eerste gedachte. Het werkje spreekt tot mijn verbeelding. Ik wil er in gaan wandelen. Het zijn mooie zachte kleuren…

  4. Wat een parel van een schilderij, dacht ik… toen ik hoorde dat Marcus zijn werkje schilderde op een theezakje, groeide mijn bewondering nog meer… zo fijn en knap!

    Samen met jouw steun en uitstraling kan het niet anders dat het spettert ten huyze Marc/Viviane.

Reacties zijn gesloten.