Poëzie in het bos

Gisteren maakte ik samen met mijn man een wandeling langs gedichten en poëtische teksten ingericht door de Cultuurraad van Jabbeke. Het werd een wandeling met start aan het Sarkoheem in het centrum van Zerkegem om vandaaruit naar het Maskobos te trekken. We legden het parcours af door de poëzie te volgen en de bewegwijzering – met dank aan Norbert D’hiet, lid van de Cultuurraad Jabbeke – op m’n GSM. Na enkele uren genieten van de natuur en poëzie arriveerden we terug aan het vertrekpunt.

Tot mijn grote verwondering ontmoetten we geen enkele wandelaar.  Akkoord, het was een zondagvoormiddag en -middag, maar toch… Fietsers daarentegen… Er loopt immers een fietsroute door het Maskobos dat beheerd wordt door Natuurpunt. Toeval of niet, we ontmoetten er de voorzitter van Natuurpunt Jabbeke Kris D’hondt.

Vol enthousiasme vertelde hij over het fotoboek over het Maskobos dat op 21 september officieel wordt voorgesteld. Het Maskobos, een beeldige muze is een initiatief van Natuurpunt. We vernamen dat de foto’s voor dit boek worden gemaakt door Dylan Vandenberghe. Er worden toepasselijke gedichten in opgenomen van dichters uit Jabbeke die door de Cultuurraad van Jabbeke werden verzameld.

Het spreekwood onbekend maakt onbemind – iets wat nog onbekend is, kan ook niet geapprecieerd worden – geldt ook voor dit initiatief.  Sinds gisteren is het Maskobos mij niet langer onbekend. Volgende herfst kom ik er graag terug, hetzij voor mijn kunstenaarsuitstapje (uitstapje met mezelf en mijn dagboek) of voor mijmeren als een pelgrimeen wandeling in stilte doorspekt met schrijfopdrachten. Wie interesse heeft raad ik aan om zich te abonneren op vivapo’s agenda. Je wordt dan als eerste verwittigd van nieuwe initiatieven. Of de poëzie nog aanwezig zal zijn in het Maskobossen kan ik echter niet verzekeren.

Ik kijk uit naar het boek Het Maskobos, een beeldige muze! Proeven van poëzie in het bos zette mij gisteren reeds aan tot schrijven en een spelletje elfjespingpong© 

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 3 september 2018

foto’s: ©vivapo

10 gedachten over “Poëzie in het bos

  1. Het doet me plezier dat jullie genoten hebben, zowel van het (voor velen nog onbekende) Maskobos, maar ook van de poëzie die daar te proeven is.

  2. ‘Volgende herfst’, is dit de herfst die volgt op deze zomer (2018), dus eigenlijk vlakbij of heb je het over herfst 2019? ‘k Weet het, ‘k ben nieuwsgierig hé en ongeduldig maar ‘k kan het maar proberen 🙂

    1. als ‘kunstenaarsuitstapje’ 2019; als begeleider van ‘mijmeren als een pelgrim’: afhankelijk van de interesse en fitheid van de ‘pelgrims’!

Reacties zijn gesloten.