Oogst na ’t SchrijfOntbijt op 11/8/18

groepsfoto schrijfbuffet

Tien dagen geleden – op elf augustus – mocht ik elf volwassen deelnemers en één tienjarige verwelkomen op vivapo’s eerste SchrijfOntbijt. Iedereen was vroeg uit de veren, want ze kwamen niet alleen uit Brugge en van de Kust, maar ook uit Oost-Vlaanderen en Antwerpen aangevlogen. Samen met hen mocht ik om 8 uur aanschuiven aan een prachtige ontbijttafel, verzorgd door Ingrid Vandamme, voorzitter van de vzw HandicapArt en Inge, een vrijwilliger.

MENU schrijfbuffet

Om 9 uur werd de ontbijttafel ingeruild voor vivapo’s SchrijfBuffet. Aan de hand van een menukaart konden de deelnemers hun schrijfhonger stillen door één van de twintig ‘gerechten’ mee te nemen naar een plek in de tent of in de natuur. De gevarieerde gerechten waren spek voor de bek van wie nog nooit reflectief had geschreven maar werd even zeer gesmaakt door ‘de harde kern’ van ’t SchrijfNest.

Op Mijmeren op papier kan je enkele teksten lezen van KatiaV, één van de deelnemers. Op Schrijfselssite de oogst van ChantalW.

Op mijn Facebook profiel schreef ik na afloop:

Een SCHITTERENDE belevenis: een CREATIEF ontbijt, met liefde bereid door vzw HandicapArt, een rijk SCHRIJFBUFFET met creatieve ingrediënten die zowel starters als doorwerkers hebben verwerkt in hun ‘gerechten’.
Het SCHRIJFBUFFET wordt binnenkort opgenomen in vivapo’s aanbod, als TEAMBUILDING. Men zegge het voort!

en las prompt enkele reacties:

Ik kijk uit om weer te mogen helpen, bij zulk mooi volk (Inge)

Een fijne voormiddag, Viviane, samen met heel veel elfjes die inspirerend rondvlogen. (EdithV)

O what a beautiful morning. …De zon lokte mij richting tVaartje naar ’t SchrijfNest met Viviane Pottelberghe. …Samen ontbijten. ..Op je eentje schrijven. …Samen delen. ..schrijfsels op papier. …De morgen stroomde voorbij. ..Zoals de stroom in mij woorden toverde op papier. …Verrassende dierenkaartjes getrokken en een verhaal ontstond….. (MarionN)

Heerlijk Schrijfontbijt om mijn dag met positieve liefdevolle mensen te starten !
Een overheerlijk buffet waar ik nog niet alles van geproefd heb! 
(KatiaV)

Je kan niet inschatten hoe blij ik was met de dag van zaterdag.
Jou terugzien en andere bekende gezichten… mij eens uit- en inleven in het schrijven… het bracht me een rijke oogst.
De afwezigen hadden ongelijk… heerlijke dag beleefd gisteren in ‘tVaartje!!!
(NicoleD)

’t Was overtuigend steengoed (LieveC)

kan ik alleen maar beamen!
Alles tot in de puntjes verzorgd! Het meer dan overvloedig ontbijt, de aanlokkelijke tafel, het gezelschap, daarna het schrijfbuffet: gevarieerd, inspirerend, alle materiaal zorgvuldig voor handen, … Ik heb meer dan genoten! Voor herhaling vatbaar, zeker weten! (ChantalW)

Dit smaakt naar meer, zoveel is duidelijk. Dat bleek ook uit de reacties die ik op de evaluatieformulieren heb gelezen. Dit ‘meer’ wil ik als volgt vertalen:
– een SchrijfOntbijt in eigen beheer is volgend jaar voor herhaling vatbaar
– een SchrijfBuffet – ondertussen opgenomen in vivapo’s aanbod – lijkt mij een ideale formule voor teambuilding of voor een reünie met vrienden of familie, gekoppeld aan een drink, ontbijt of brunch.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 21 augustus 2018

laatste twee foto’s: ©MarionN
overige foto’s: ©vivapo

 

 

2 gedachten over “Oogst na ’t SchrijfOntbijt op 11/8/18

Reacties zijn gesloten.