#kunstenaarsafspraakje (commitment – n° 7 – 09a)

39274552_2003329029699182_208191706380632064_oVan 17 tot 19 augustus vond het Brugge galerie weekend (*) plaats, geïnspireerd door de Triënnale Brugge 2018. In dat kader bezocht ik deze namiddag onder meer Galerie Koen Broes (Nieuwe Gentweg 49) waar kunst te zien was van drie karaktervolle dames.

De kunst van Emmanuelle Aussedat, Sophie Domont en Babette Degraeve inspireerde mij voor een aantal teksten.

Ik genoot van een blend van schilderijen, grafiek en eigenzinnige sculpturen. Kunst om je mee te omringen, die rust geeft en toch je fantasie uitdaagt. Gevoelig, sensueel, humoristisch. En trillend, zoals het licht op het water wat meteen de link vormde met de Triënnale Brugge 2018.

Stelden er tentoon:

Emmanuelle Aussedat: schilderijen en grafiek. Gevoelige lijnen, soms strak, soms franjes, beweging in een stil beeld.

Sophie Domont: papier is haar medium; verschillende graveertechnieken in één beeld naargelang de expressieve noden. Papier niet alleen als drager maar ook als op zichzelf staande driedimensionele creatie.

Babette Degraeve, sculpturen in hout en brons, herkenbaar maar uit de gewone context gerukt. Een kunstenares die anekdotes beeldend vertelt.

Blijkbaar was ik te zeer onder de indruk van de werken dat ik vergat om foto’s te nemen. Op de onderstaande websites vind je echter afbeeldingen (onderworpen aan copyright) van het werk van:
Emanuelle Aussedat
 Sophie Domont, echter – op één werk na – niet deze die bij Broes worden tentoongesteld
Babette Degraeve uit Nijmegen, meer bepaald tast-tafeltjes in gestoomd beuken waarover ik het heb in #dagcreatie 056

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 19 augustus 2018

(*) In een volgend logje geef ik wat meer informatie over de overige galerieën die ik heb bezocht, meer in het bijzonder over mijn bezoek aan Black Swan Gallery

4 gedachten over “#kunstenaarsafspraakje (commitment – n° 7 – 09a)

Reacties zijn gesloten.