delen en uitdragen van licht

37984061_10160892242275314_1396631362164752384_oIn ware kracht deelde ik mijn ervaringen tijdens de Maanbriefcirkel die Joey Brown vorige vrijdag voor het eerst organiseerde. Vandaag kreeg ik dit bericht dat ik graag wil delen.

Lieve Viviane Van Pottelberghe

De eerste Maanbriefcirkel bij volle maan was een magisch succes. Een nacht van ontmoeten in verbinding, stilte, verhalen delen, samenzijn, schrijven, dans en zingen.

Alles gebeurde vanzelf: Melissa zorgde voor kaarslicht en stoelen, Alexandra en Wim brachten een lichtbron mee waaraan we onze brieven konden ophangen, Jorinda bracht haar stem, Viviane een muziekinstrument, kortom alles wat we nodig hadden, was aanwezig. Toen een onweer boven ons losbarstte, stoven we uit elkaar, maar de avond ging verder. We schuilden met onze brieven onder een boom, aan de lichtbron van Alexandra. Uiteindelijk werd de regen (en de bliksem) te heftig, en we eindigden de avond met zang en een stille dans in de schuur.

Wat me het meest ontroerde was de stille verbindende kracht die van bij het begin van de avond aanwezig was: de maan, het vuur, de cirkel van stoelen … mensen druppelden binnen van heinde en ver, en kwamen thuis. De eerste gesproken woorden aan het vuur gingen meteen de diepte in. Harten openden, stemmen klonken. Dat is delen en uitdragen van licht. We maakten verbinding met de maan en met ons eigen licht, om zo in liefde en aandacht op elkaar te schijnen.

Wil je er een volgende keer graag bij zijn? Of wil je graag je brief posten? Meld je dan aan bij de FB-groep: Brief aan de maan.

Heb je geen Facebook? Maak je geen zorgen: met mijn nieuwsbrief houd ik je ook telkens op de hoogte.

Joey

Wat me ter plekke verwonderde en ook bij het lezen van dit bericht: het enorm geheugen van Joey.  Na de verwelkoming sprak zij ons allemaal aan … bij onze voornaam die we slechts één keer hadden vermeld.  Het was haar blijkbaar ook niet ontgaan dat ik een muziekinstrument had meegebracht.

Ik wist dat er foto’s werden genomen; iedereen was immers akkoord.  Toen ik vandaag de foto’s op de FB-groep zag was ik aangenaam verrast. Ik deel hieruit enkele foto’s die mij nauw aan het hart liggen omdat ik mij de precieze omstandigheden nog kan herinneren (al is mijn geheugen minder toerekeningsvatbaar dat dat van Joey).

… wordt ongetwijfeld vervolgd!

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 29 juli 2018

Bron foto’s: Brief aan de maan

4 gedachten over “delen en uitdragen van licht

    1. inderdaad een heel mooie plek; ‘de stiltehoeve’ was de keuze van de initiatiefneemster, Joey Brown. ik was er deelnemer.

Reacties zijn gesloten.