55° SchrijfNest

IMG_6827

Voor het 55° SchrijfNest trokken we naar Brugotta in hartje Brugge. Schrijvend naar kunst kijken was het thema want we lieten ons inspireren door de Expo van Ardéfoo(*). De deelnemers lieten zich inspireren door één van de werken om elfjes, zandlopers en een pantoum te schrijven.

Ik kan mij voorstellen dat de kunstenaars nieuwsgierig zijn naar de reacties van de deelnemers. Het is dan ook mijn bedoeling om de teksten die door de schrijvers vrijgegeven worden aan de respectievelijke kunstenaars te bezorgen.  Een aantal teksten staan reeds in het gastenboek mét vermelding van het nummer dat ieder werk mee kreeg. Andere teksten verschijnen te gelegener tijd op de blog Mijmeren op papier en de respectievelijke blogs van deelnemers.

Pas in de deelronde werd duidelijk dat schilderij nummer 2 zowel ChantalW als mij had geïnspireerd.  Het werd nog maar eens bevestigd dat – wat ook de inspiratiebron is – wij uiteindelijk toch vanuit onze eigenheid schrijven. Het was dan ook boeiend om de teksten onmiddellijk na elkaar te kunnen beluisteren (en binnenkort ook na elkaar te kunnen lezen).

Onderaan dit logje vind je een lijstje met een koppeling naar de diverse logjes. Dit lijstje zal worden aangevuld van zodra er nieuwe teksten worden gedeeld.

 

P1100638 kopieNa afloop van dit 55° SchrijfNest schreef ik mijn ervaring neer in een villanelle.

’t SchrijfNest vijfenvijftig
een bijzonder moment
neen ik blaas geen kaars uit
ik steek een kaarsje aan
rode draad loopt verder

’t SchrijfNest vijfenvijftig
krijgt zeker een vervolg
in gewijzigde vorm
ik steek een kaarsje aan
een hart vol dankbaarheid
voor alle deelnemers

’t SchrijfNest vijfenvijftig
belangrijke mijlpaal
in mijn evolutie
ik steek een kaarsje aan
deze vlam het symbool
voor mijn enthousiasme

’t SchrijfNest vijfenvijftig
viva vivapo ho!

©vivapo – 13/6/2018

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 14 juni 2018
Met dank aan HildeL en Kasper, fotografen van dienst.(*) Tweejaarlijks organiseert Ardéfoo een eigen tentoonstelling in Brugotta te Brugge.
Het kunstatelier Ardéfoo is een sociaal-artistiek project dat ontstaan is als antwoord op een vaak gestelde vraag van mensen die hulp zoeken in de geestelijke gezondheidszorg.
Als onderdeel van hun behandeling komen ze in contact met beeldende kunst en ontdekken ze een – soms onvermoed –  talent dat bijdraagt tot een positiever zelfbeeld. Voor de meesten is met kunst bezig zijn een bron van ontspanning, expressie of een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding.
Eenmaal hersteld  willen ze hiermee verder aan de slag maar om diverse redenen vinden ze geen aansluiting bij reguliere initiatieven, terwijl de motivatie om alleen te werken ontoereikend is.
Samen met anderen bezig zijn met beeldende kunst scherpt de zin aan.
Bron

6 gedachten over “55° SchrijfNest

Reacties zijn gesloten.