Interview

In ’t SchrijfNest van 2/5/2018 was één van de schrijfopdrachten: een interview afnemen van een personage waarvan de deelnemers een foto hadden gekregen.

Pas tijdens het beantwoorden van de vragen werd ik mij bewust dat ik de zoon van Wouter Tierentyn aan het interviewen was.  Dit resulteerde in Een dag uit het leven van Wouter Tierentyn – 11 .

Eén van de deelnemers had – aan de hand van dezelfde vragen – een interview van zichzelf afgenomen én dat gedeeld op haar blog Schrijfselssite. Mijn respect! Zou ik het ooit aandurven om mezelf te interviewen?

Gisteren plande ik een schrijfdag. Het bewuste interview stond bovenaan mijn lijstje. Ik geef toe, het was een hele uitdaging om dezelfde vragen aan mezelf voor te leggen én mijn antwoorden vandaag te delen op deze blog!

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 28 mei 2018


interview-1018333__480(Red.) WIE BEN JE?
Wanneer die vraag wordt gesteld antwoord ik “mijn naam is Viviane”. Ik vind dit makkelijker dan “Ik ben Viviane”. Ik ben immers meer dan mijn naam. Ik was eerst wens, dan mens. Ik werd dochter, meisje, zus, vriendin, lief, vrouw, moeder en oma. En daar tussenin was en ben ik collega, vrijwilliger, deelnemer en begeleider.
Maar ook die antwoorden stemmen niet echt overeen met wie ik écht ben.  Het zijn eerder rollen die ik vervul en waarmee ik mij identificeer. Wie ik écht ben is moeilijk in woorden uit te drukken.
Ik doe een poging … ik ben een deel van een groter geheel.

(Red.) WAAR KOM JE VANDAAN?
Nog zo’n moeilijke vraag omdat ik vermoed dat die vraag bij mij iets anders oproept dan wat jij bedoelt.
Ik kom uit het Grote Geheel.

(Red.) WAT HOUDT JE OP DIT MOMENT BEZIG?
Contact maken met mezelf via meditatie in het algemeen, meditatief en reflectief schrijven in het bijzonder.  Je zou het kunnen omschrijven als op zoek gaan naar wie ik écht ben.

(Red.) WIE ZIJN JE BESTE VRIENDEN?
Mensen die mij nemen zoals ik ben … dat kleine deeltje van een groter geheel, met talenten en zwakke plekken.
Mensen bij wie ik mezelf vertrouw, zowel wanneer ik mij kwetsbaar voel als wanneer ik in mijn zachte kracht sta.
Mensen die mij vertrouwen, zowel wanneer ze zich kwetsbaar voelen als wanneer ze in hun zachte kracht staan.
Mensen die open staan voor opbouwende kritiek en bereid zijn om die ook aan mij te geven.
Ik omring mij graag met enthousiaste en positief ingestelde mensen.

(Red.) WAT WETEN DE MEESTE MENSEN NIET OVER JOU?
De meesten weten niet dat ik dagelijks oefen in zelfzorg, in luisteren naar mijn verlangens en behoeften en leer om daarin mijn verantwoordelijkheid te nemen.

(Red.) WAAR KIJK JE HET MEEST NAAR UIT?
Momenteel beoefen ik dagelijks een meditatie die dr. Joe Dispenza aanreikt in “jij bent de placebo”. Ik geniet van het mediteren op zich maar – samen met een maatje – kijk ik ook uit naar onze evolutie op langere termijn.

(Red.) WAT VIND JE HET MOOIST AAN JEZELF?
Mijn enthousiasme en mijn talent om anderen te enthousiasmeren.
Dat is tezelfdertijd ook mijn valkuil.

(Red.) WAT WAS HET HOOGTEPUNT VAN HET AFGELOPEN JAAR?
Genieten van de natuur en van kunst tijdens een week vakantie in De Hoge Veluwe begin deze maand. Eén van de hoogtepunten was het ontdekken dat mijn partner en ik fysiek tot veel meer in staat zijn dan we vermoedden.

(Red.) WAT VIND JE AANTREKKELIJK IN EEN ANDER?
Respectvol omgaan met mens en natuur enerzijds en anderzijds creativiteit in de zin van creatief zijn en die creativiteit delen.

(Red.) HOEVEEL BEDPARTNERS HEB JE GEHAD?
Niet een cijfer maar enkele dierbare herinneringen vind ik belangrijk. Hierbij denk ik aan kind en kleinkinderen die in de vroege ochtend het bed van hun (groot)ouders kwamen opzoeken. Of de herinnering aan een hotelovernachting, op weg naar een workshop op slechts enkele kilometers van mijn woonplaats.

(Red.) WAT IS JE DONKERSTE KANT?
Verhalen in mijn hoofd laten malen.
Daarom schrijf ik ook graag sprinters (ononderbroken schrijven gedurende vijftien minuten). Het wordt dan lichter.

(Red.) VOOR WELK LICHAAMSDEEL SCHAAM JE JE?
Voor wangen die rood worden wanneer ik bloos of wanneer een opvlieger zich aandient.
Vermits ik gemakkelijk bloos wanneer ik een compliment krijg of bij een onverwachte ontmoeting, overkomt mij dit wel eens.


Bron afbeelding: Pixabay

6 gedachten over “Interview

  1. Super Viviane! Je hèbt het gedurfd en kijk nu eens wat een resultaat 🙂 . Een stukje binnenkant mooi beschreven. Dank je voor dit inkijkje dat zo helemaal klopt bij hoe ik jou ervaar. En wetende dat dezelfde vragen binnen een dag, een week, een maand … misschien wel volledig andere antwoorden opleveren. Hopelijk heb je er zelf van genoten.

    1. ja, het beantwoorden – in handschrift – ging tot mijn verwondering héél vlot.
      ja, ik heb er zelf van genoten zowel tijdens het schrijven als tijdens het typen en herlezen.

  2. Geweldig tof, hoe jij vlot dit interview voor jezelf hebt ingevuld..tot in de puntjes hoe ik je ook zie!!.dacht wel een gelegenheid voor mezelf, maar tja zal dat niet kunnen , ging door mij heen..

    1. Monik, wil je mij – te gelegener tijd – persoonlijk of via MAIL eens uitleggen wat je bedoelt met “dacht wel een gelegenheid voor mezelf, maar tja zal dat niet kunnen , ging door mij heen..”

Reacties zijn gesloten.