dankbaarheid in ’t Veldzicht

IMG_5932Dankbaarheid was het thema van ’t SchrijfNest (*) deze week toen we – voor de tweede keer in een klein jaar tijd – opnieuw te gast waren in ’t Veldzicht te Sint-Kruis Brugge.  Het gaf nieuwe mensen de gelegenheid om kennis te maken met de werking van ’t Veldzicht én van ’t SchrijfNest. 

IMG_5934We werden in de bonte bazART verwelkomd door Sabrina die ons liet genieten van een heerlijke venkelsoep, geserveerd in een originele aarden kom, handwerk van mensen van ’t Veldzicht in hun atelier in Beernem. Dan sijpelden de laatste deelnemers binnen die zouden deelnemen aan Mijmeren op papier.

IMG_5945

Ik was dankbaar voor de schrijftafels die voor ons klaar stonden in de tuin, maar de zon liet het afweten. We mochten gebruik maken van de kota waar zelfs dekentjes op ons wachtten om ons te verwarmen.  De deelnemers verkozen echter de grote tafel en de gezelligheid van De bonte BazART. Ook een reden om dankbaar te zijn want zo konden we kennis maken met enkele vaste gasten van ’t Veldzicht. Begeleid door een vrijwilliger leefden zij zich daar creatief uit aan een andere tafel. Ook in het atelier boven De bonte BazART waren vaste gasten aan het werk.

Genieten wij in ‘t SchrijfNest bij vivapo gewoonlijk van de stilte tijdens het schrijven, in een SchrijfNest op verplaatsing passen wij ons aan de omgeving aan. De deelnemers worden dan uitgenodigd om contact te maken met de stilte bij zichzelf tijdens het schrijven. Tot mijn verwondering had niemand daar problemen mee. Er werd gespeeld met diverse schrijfvormen.

De oogst van hun elfjes, spiegelelfjes, rondgedichten, zandlopers, rondelen en villanelles op de blog

Toen we De bonte BazART verlieten viel één van de vaste gasten mij om de hals. Het gaf het thema van dit SchrijfNest nog meer kleur.

lady
in red
je overviel mij
wat voelde jouw knuffel
oprecht
oprecht
en spontaan jouw gebaar
mijn hart zingt
‘k voel mij
dankbaar
©vivapo – 16/5/2018

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 17 mei 2018

foto’s: vivapo


(*) Dit voorjaar kan je nog komen proeven van ’t SchrijfNest op woensdag 6 juni (bij vivapo) en op 13 juni in Brugotta op de Burg te Brugge.