’t SchrijfNest – interview

P1080931Interview was het thema van ’t SchrijfNest (*) deze namiddag.  Een nieuwe schrijfvorm in ’t SchrijfNest?  Of werden de deelnemers opnieuw op het verkeerde been gezet?

Inderdaad, ik leidde hen om de tuin en ik genoot met volle teugen.  Ze kropen in de huid van een interviewer en noteerden – met een foto van hun toekomstige gesprekspartner in de hand – hun eerste indruk.  Dan werden de rollen omgekeerd en werden ze uitgenodigd om zich te verplaatsen in de rol van de geïnterviewde die de vragen van de interviewer schriftelijk diende te beantwoorden.

Tot mijn grote verwondering gingen de deelnemers daar heel vlot in mee, althans wat de eerste zes vragen betrof.  Hun antwoorden op de soms bizarre vragen – zeker wat de laatste zes betrof – verwonderde mij des te meer.  Ook al had ik aangekondigd dat we naar elkaar zouden luisteren zonder commentaar te geven, de lachsalvo’s waren niet uit de lucht. Ik viel van verwondering in bewondering.

De deelnemers namen een aanzet voor een kort – of langer – verhaal mee naar huis.  Wie dat wenst kan daar immers verder mee aan de slag.  Je leest er meer over op de blog Mijmeren op papier. Zelf heb ik stof voor een kort verhaal in de reeks “Een dag uit het leven van Wouter Tierentyn“. Tot mijn verwondering bleek het personage in mijn notities immers de zoon van Wouter (*) te zijn. Dàt had ik niet voorzien bij de voorbereiding van mijn draaiboek van dit SchrijfNest!

Van harte, Viviane Van Pottelberghe


(*) Meestal is ’t SchrijfNest op de eerste woensdag van de maand volzet.  Op woensdag 6 juni is er een plaatsje vrijgekomen.  Wil je kennis maken met ’t SchrijfNest dan kan dat ook op 16 mei en 13 juni. Dan gaat ’t SchrijfNest immers op verplaatsing, respectievelijk naar ’t Veldzicht te Sint-Kruis en Brugotta Hal Burg, in het centrum van Brugge.

(**) Op de blog vivapo mijmert creatief kan je reeds tien korte verhalen vinden over Wouter Tierentyn, door te klikken op de #korte verhalen.

5 gedachten over “’t SchrijfNest – interview

Reacties zijn gesloten.