#foto7daagse #heelhollandfotografeert

Op vivapo mijmert creatief kon je lezen dat ik deelneem aan de #Foto7daagse van #heelhollandfotografeert. Vandaag – de eerste dag van de Foto7daagse 2018 – kreeg ik een mail met het dagthema: symmetrie.
Het is de bedoeling van de organisator dat ik met deze opdracht lekker (tja, ’t is een Nederlander) aan de slag zou gaan om de wereld anders te bekijken en dat wat ik zie op de foto te zetten. Die man heeft natuurlijk ook andere bedoelingen. Na afloop zal hij een ander product – tegen betaling – aan de man/vrouw proberen te brengen.  Ik ben mij daarvan bewust maar dat belet me niet om op deze uitdaging – want dat is het wel voor mij – in te gaan.
Voor mijn echtgenoot is dat niet zo evident. Ik kon hem wel overtuigen om vanochtend zijn fototoestel mee te nemen voor het Concertgebouw Circuit te Brugge. Dit inspirerend en verrassend parcours liet ons kennismaken met een unieke collectie (klank)kunst, beeldende kunst en architectuur. Uit een eerder bezoek wist ik zéker dat “symmetrie” daar voorhanden was.
Tot mijn verwondering was het kiezen van – slechts – één foto voor mijn deelname aan dag één het grootste struikelblok. Mijn keuze viel uiteindelijk op een foto met het werk van kunstenaar Filip Dujardin (*) als onderwerp.
#foto7daagse #f7d #symmetrie #heelhollandfotografeert

kunstenaar
speelt met
ruimtes en muren
gangen Brugs Concertgebouw ondergaan
metamorfose
©vivapo – 29/4/2018


Heb ik de juiste keuze gemaakt? Heb jij een andere voorkeur?
Wat is jouw “symmetrie” top tien?
Ik hoor het graag!

Herken je de drie daken op laatste foto?  Ze kwamen mij bekend voor maar ik kon ze niet onmiddellijk plaatsen.  Het zijn de drie bewaarde ziekenzalen van Oud Sint Jan las ik op de infoborden.  Twee weken geleden had ik ze nog gefotografeerd in betere weersomstandigheden. Maar dié foto komt niet in aanmerking voor deze uitdaging. Het reglement schrijft immers voor dat het een foto-van-de-dag moet zijn.  Maar niets belet mij om die foto hier te delen, toch?
IMG_5924 kopie
Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 29 april 2018
foto’s: ©vivapo


(*) Kunstenaar Filip Dujardin palmt het Concertgebouw in met een ruimtelijke installatie die zich nestelt in de betonstructuur. Snelbouw bakstenen banen zich een weg in de nissen en hoeken van het gebouw. Geheel passend binnen ons seizoensthema ‘metamorfose’ speelt Dujardin met ruimtes en muren en maakt bouwsels die zowel begin als eindpunt kunnen zijn: het Concertgebouw als podium om standvastigheid, vernieuwing en alles wat er tussen ligt te tonen.

8 gedachten over “#foto7daagse #heelhollandfotografeert

  1. Dus toch geen verbouwing, maar echte kunst!
    Veel mooie foto’s, maar mijn voorkeur gaat naar de foto met de vele hanglampen boven die smalle trappengang. Prachtig is die Viviane!

    1. Ik ga ervan uit dat jij niet actief bent op Facebook. Daar postte ik vanmorgen met FB-life een filmpje mét klank. Je hoort er een zwem bijen zoemen! De klank komt uit die ‘klokken’. Dié foto genoot ook mijn voorkeur, maar mijn echtgenoot – die ook deelneemt aan de foto-7-daagse – postte op zijn FB profiel een foto vanaf dezelfde locatie.

    1. Ik volg je. Het grote pluspunt van het thema van vandaag is voor mij: bewust worden van de symmetrie om mij heen.

  2. Ik zou aan zulke wedstrijd niet meedoen daar ik alleen fotografeer wat op mij een, indruk maakt, of me in verwondering brengt.Fotograferen naar opdrachten boeit me niet maar kan ook wel begrijpen dat sommige mensen willen ingaan op een uitdaging.Als ik een keuze moest maken werden het voor mij de klokken maar wie ben ik om een kleuze te maken.

Reacties zijn gesloten.