Schrijven na een harpconcert

Als inleiding op ’t SchrijfNest op verplaatsing nodigde ik gisteren de deelnemers uit om een harpconcert bij te wonen van Luc Vanlaere op de Site Oud Sint Jan te Brugge. 

In een rustig gedeelte van de Site Oud Sint Jan schreven de deelnemers hun ervaringen neer in drie rondgedichten  (*) en een pantoum (*).

Tussen het zonovergoten lentegroen vond iedereen een plek, hetzij in de schaduw hetzij in de zon; we genoten er van de stilte en werden af en toe vergast op klanken van de beiaard of uit de de smartphones van jongeren.

Het belette ons niet om af te ronden met een rondeel (*) waarin we onze ervaring met dit SchrijfNest neerpenden.

Je kan de oogst van de deelnemers lezen op de blog Mijmeren op papier, mijn oogst op vivapo mijmert creatief.

Alles zat mee om er een geslaagd auditief SchrijfNest van te maken, met dank aan Luc Vanlaere (*), het enthousiasme van de deelnemers en de zomerse temperaturen.

Voor mij als begeleider smaakt dit naar meer, zowel voor een volgend SchrijfNest op verplaatsing als voor één van mijn kunstenaarsuitstapjes.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe

(*) Wie doet tegenwoordig nog iets ‘gratis’? Luc Vanlaere!  Om iedereen – ook mensen die zich een duur ticket voor een concert niet kunnen veroorloven – te laten genieten van prachtige klanken, biedt hij deze harpconcerten gratis aan, drie keer per dag! Totaal vrijblijvend kunnen deelnemers hun waardering uitdrukken via een bijdrage in de dank-u-doos. Op die manier ondersteunen zij ook de missie van deze muzikant en instrumentenbouwer.
Op tripadvisor vind je meer info.

foto’s: ©vivapo