vers opgevist in ’t SchrijfNest

IMG_5723

Vers opgevist was niet alleen de titel van een promotionele viskalender (een uitgave van Lekkervanbijons.be/vis in 2018) maar ook het thema van ’t SchrijfNest van 4 april.

Ik zette de deelnemers op het verkeerde been, want ik had als thema vis in april aangekondigd (een aprilvis!). Ik verkneukelde mij ook in wat nog komen zou. Mochten zij tijdens een eerste ronde een afbeelding kiezen (en na een lijstje een sprinter en een elfje schrijven), tijdens een tweede ronde kregen ze een àndere afbeelding om een elfje te schrijven na een lijstje en een sneeuwbal of villanelleTot welk resultaat dit leidde kan je lezen in het logje met de elfjes die door telkens twee deelnemers bij dezelfde afbeelding werden geschreven, zonder medeweten van elkaar.

Poets wederom poets moet ChantalW gedacht hebben. Wat de andere deelnemers nog meer hebben geschreven van je lezen op de blog Mijmeren op papier en hoe ze dit SchrijfNest hebben ervaren op het bericht met hun rondelen. Mijn schrijfoogst vind je in dit logje.

Er was op dit SchrijfNest echter ook een onverwachte – negenjarige  – gast.   Zij maakte twee lijstjes, evenveel elfjes en dit rondeel.

schrijven in ’t SchrijfNest
vind ik leuk
soms moeilijk, soms niet
schrijven in ’t SchrijfNest
ik voel mij welkom
oma goed als juf
ik vind het leuk
schrijven in ’t SchrijfNest
(Jade Luna Lucia – 4/4/18)


Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 8 april 2018

Bron foto’s:
– kalender – fotograaf inktvis: ©Frank Croes – NorthSeChef: Michaël Vrijmoed
– eerste twee: vivapo
– twee laatste: NicoleD