Vertrouw, laat los en ga voor jouw verlangen!

brief aan de maan

Ik schreef gisteren mijn derde brief aan de maan, tevens mijn vijfde (*) logje over dit onderwerp op de blog vivapo mijmert creatief. Ik ging hiermee in op een uitnodiging van Schrijf- & Expressiecoach, Joey Brown.

Op 31 maart was het immers weer volle maan, de tweede blauwe maan van dit jaar én de tweede volle maan van maart. De uitnodiging voor deze brief aan de maand was enigszins anders dan de vorige. “Wat je beslist in deze maand, is dat wat binnenkort zal ontkiemen: eerst nog onzichtbaar, onder de grond, in je denken en in je schrijven, maar daarna zal het ook in de zichtbare wereld vorm krijgen. Vertrouw! En met je brief aan de maan kan je je wensen, plannen en beslissingen zichtbaar in de wereld zetten.”, aldus Joey Brown.

Joey nodigde uit om in de brief zo concreet mogelijk te antwoorden op volgende vragen:
– W
at wil ik laten groeien de komende tijd?
– Wat is de eerste concrete stap die ik kan nemen?
– Hoe kunnen andere maanbriefschrijvers me helpen? Wat wil ik hen graag vragen?

Ik trok mij om 21:45 terug naar een rustige schrijfplek, weg van geluiden van computer en televisie en startte met twee bladzijden freewriting. Ik combineer graag verschillende schrijfopdrachten.  Naast de opdracht van Joey Brown – vertrouw! – had ik aandacht voor de opdracht van de OSMS (Online Schrijfschool Marjon Sarneel): start deze week je (dagelijkse) freewriting met de zin: “ik wil graag alles loslaten over…“. Voor de cursus Boomoliën – die ik aan het voorbereiden ben – werk ik deze maand met de kwaliteit van Spar: loslaten. Het thema dat gisteren in mijn supervisie-verslag tot uiting kwam: gaan voor mijn verlangen.

Samengevat: Vertrouw! Laat los! Ga voor jouw verlangen!

Zonder mijn sprinter (freewriting) te herlezen begon ik om 22:10 aan mijn brief aan de maan. Ik las mijn brief luidop en kroop onder de wol. Ik genoot van een zalige rust. Jààààà … ik heb heerlijk geslapen bij volle maan! Ook al was ze voor mij niet zichtbaar, ik vertrouw dat ze mijn brief aan de maan heeft gehoord.

Namasté, Viviane

Bron afbeelding: ©Joey Brown


(*)
brief aan de maan – 01 – 3/12/2017
ritual of light experience – 14/1/2018
#inspiratie 08 – 2/3/2018
#inspiratie 09 – 2/3/2018

 

5 gedachten over “Vertrouw, laat los en ga voor jouw verlangen!

 1. Als ik dit hier zo allemaal lees Viviane dan krijg ik gewoon kippenvel … Je wèèt van mijn plannen, ik stelde mezelf die drie vragen (met andere woorden), gisterenmorgen kreeg ik voor mezelf een duidelijk beeld als antwoord op de drie vragen. En toch wist ik echt niet van het bestaan van die vragen. Hier krijg ik dus koud van hé (of warm)!
  Ik las ondertussen ook je brief aan de maan en ‘k weet bijna zeker – jou kennende – dat die schrijfnacht er ooit zal komen! Reken maar dat de maan de brief gehoord heeft. Succes met het gaan voor je verlangen, ik supporter!

  1. Ik geloof jou op je woord en ik ben helemaal niét verwonderd Chantal. ‘We zijn allemaal met elkaar verbonden’ wordt soms luchtig uitgesproken. Het ook écht ervaren bezorgt mij kippenvel. In de cursussen Boomoliën had wijlen Lieve Bonne het altijd over een ‘veld’ tussen mensen die met dezelfde olie werkten. Ik vermoed dat dit veld uitgestrekter is dan ik mij kan inbeelden, m.a.w. ook buiten de gebruikers van de boomoliën.
   Ik weet inderdaad van jouw plannen maar wist niet dat jij jezelf eerder diezelfde vragen had gesteld. Het wordt mij opeens héél helder. Dus dank voor deze terugkoppeling.
   En wat de SchrijfNacht betreft … ik laat mijn verwachting van realisatie écht los; ondertussen ga ik wel door met wat ik mij heb voorgenomen; een interessante oefening!

 2. Wat een prachtig idee, dit. Ik ga even bij deze initiatieven snuffelen 🙂
  Je hebt hetgeen je wilt (vertrouw. laat los. ga voor jou verlangen) mee samengevat.

Reacties zijn gesloten.