de trein is altijd een beetje reizen

… was het thema van ’t SchrijfNest vandaag te Lissewege.

stationlissewegerestaureerd2010

Na een heerlijke lunch in ô d’chatô wachtten we een aantal deelnemers op die met de trein vanuit Maria-Aalter en Beernem op perron 1 van dit charmant stationnetje arriveerden. Daar gaven we onze ogen de kost vooraleer we – met bewuste aandacht – het gerestaureerde stationsgebouw binnen stapten.

1801198_696963817013357_104937139_o

Het verwondert mij telkens weer tot welke gevarieerde teksten de opdracht “met bewuste aandacht waarnemen” kan leiden. De zeven “sneeuwballen” waren hiervan een sprekend bewijs.  Ik was nieuwsgierig naar het resultaat van de daaropvolgende schrijfopdracht, niet in het minst omdat drie deelnemers hetzelfde schilderij als onderwerp hadden gekozen. En ja hoor, verscheidenheid troef in de pantoums.

Kilometerschrijven – een ander woord voor sprinten, freewriting en ononderbroken schrijven – stond ook op het programma.  Als huistaak mogen de starters de essentie van hun sprinter verwoorden in een villanelle.  Doorwerkers werden uitgenodigd om een mogelijke link te ontdekken tussen hun sprinter, het schilderij dat hen raakte en hun pantoum.  Ik ben benieuwd! Voor mij was het een verrassing!

Mocht ook jij benieuwd zijn dan kan je de oogst van deze schrijf-reis lezen op
– de blog Mijmeren op papier : een eerste, een tweede en een derde bericht
– de blog vivapo mijmert creatief : een eerste en een tweede bericht
de blog Schrijfselssite van ChantalW
de blog Nics nieuw verhaal van NicoleD

In maart gaat ’t SchrijfNest op verplaatsing naar Oostende. Op 18 april zijn we opnieuw te gast in ô d’chatô te Lissewege waar kunst van Sabine Pauwaert wordt tentoongesteld.  Voor laatstgenoemd SchrijfNest zijn er nog twee plaatsen vrij.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 21 februari 2018

Bron foto inzet
Bron laatste foto: ©ô d’chatô

7 gedachten over “de trein is altijd een beetje reizen

 1. Daar wordt serieus hard gewerkt op jullie samenkomsten en inderdaad” de trein is altijd een beetje reizen” maar spijtig genoeg niet altijd zinder problemen.

 2. Met de rug naar het voorbije

  onstuimig voortgetrokken door een ros van staal
  snel onderweg naar
  alleen jij weet waar
  begint over oude sporen vaak een nieuw verhaal

  Ik spoorde even met jou mee, Viviane. 🙂
  Lenjef

Reacties zijn gesloten.