inspirerende (beeld)taal

“Foto’s van Marc Ghyoot die inspireren” schreef ik zo-even op mijn FB profiel. Het staat te lezen boven #inspiratie – 04, een bericht dat ik eerder had gedeeld op vivapo mijmert creatief.

Op laatstgenoemde blog probeer ik wekelijks een #Japans gedicht op zaterdag te delen en op geregelde tijdstippen een #zeswoordenverhaal met beeld. Dit zijn twee initiatieven van Marion Driessen, één van mijn eerste inspiratiebronnen.

Voor mijn Japans gedicht op zaterdag laat ik mij nu en dan inspireren door foto’s die mijn echtgenoot sinds kort op zijn FB-profiel deelt of door één van mijn sprinters (kilometerschrijven).

Ook andere bloggers die aandacht hebben voor (beeld)taal inspireren mij. Dit was/is  – in chronologische volgorde – onder meer het geval bij Fotogedichten van Lenjef, Zinderen, Kristien BonneureGrensgevallenSchrijfselssite, Gekleurde gedachtenNics nieuw verhaal, Annaknijptertussenuit.

Een mooi staaltje van bloggers die elkaar via beeld en taal inspireren is terug te vinden in het logje Een hemelse kus als antwoord op het logje Sneeuwalarm.

Iemand die haar volgers bewust via beeld inspireert – en onbewust via taal – is Natuurfreak.

Aan alle hierboven vermelde personen zeg ik van harte

calligraphy-2658504__480

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 10 februari 2018

bron foto: Pixabay

 

 

9 gedachten over “inspirerende (beeld)taal

 1. In mij leven heel veel beelden die door wat jij post aangeraakt worden en me inspireren om er woorden aan te geven. Zonder foto’s van jou, van Marc, van eender wie foto’s post zouden al die beelden in mij blijven ronddwalen zoekend naar woorden. Het blijft een spel van wederkerigheid, ook mijn dankbaarheid is dat.

 2. Dankjewel, Viviane. Inspiratie kan alleen tot leven komen als mensen er open voor staan. En jij hebt daar als geen ander oog voor. Die dank is dus geheel wederzijds!

 3. Zinloos

  het schrijven of typen van proza en gedichten
  heeft van in het begin
  geen zin
  wanneer er niemand de ogen naar wil richten

  Dankjewel om mijn fotogedichtjes te vermelden, Viviane! ♥
  Lenjef

Reacties zijn gesloten.