Wat heeft 2017 mij geleerd?

“Wat 2017 mij heeft geleerd … daar moet ik echt nog even over nadenken” schreef ik op 1 januari al reactie op een logje van Victoria Tales. “Ik heb het gevoel dat ik iedere dag weer iets leer, maar dat ik heel wat van die lessen in het verleden ook al voorgeschoteld kreeg. Zoals bijvoorbeeld de lessen die Victoria heeft opgesomd. Ik pik er dan ‘leef voor jezelf’ uit. Om het concreet te maken: Schrijf voor jezelf. En dat heb ik ook gedaan.”
Omdat ik graag het hele lijstje als geheugensteuntje meenemen naar 2018 heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid die WordPress biedt om dit logje van Victoria te herbloggen.

The Victoria Tales

Nog enkele uurtjes en 2018 breekt aan. Tijd om terug te blikken op 2017 en kijken wat het mij geleerd heeft. Ik heb vijf levenslessen gekozen die ik met me mee ga nemen naar 2018.

Do what you love and love what you do

Een van de belangrijkste levenslessen toch wel. Het leven is al zo kort, waarom doen we dingen die we niet leuk vinden? Natuurlijk hebben we verplichtingen, maar welke verplichten zijn eigenlijk relatief en zelfopgelegd? In 2017 nam ik een levenspad waarvan ik dacht dat het me gelukkig zou maken. Ik loop het pad nog af tot aan het volgend kruispunt en overweeg dan nog eens deze uitspraak. Doe enkel wat je leuk vindt en haal er bovendien nog plezier uit.

Leef voor jezelf

Het is de reden waarom ik een tijdje offline was. Ik had even het gevoel dat ik niets interessants te vertellen had. Wie…

View original post 314 woorden meer

2 gedachten over “Wat heeft 2017 mij geleerd?

Reacties zijn gesloten.