avondliedeke

eye-1686932__480’t Is goed in ’t eigen hert te kijken
Nog even vóór het slapen gaan,
Of ik van dageraad tot avond
Geen enkel hert heb zeer gedaan …
(uit: Avondliedeke van Alice Nahon)

Met enige schroom blik ik terug op deze derde dag van het nieuwe jaar. Ik ben volger van drie online workshops: één is gratis en loopt – na vijf dagen – vandaag af,  bij de tweede – een Challenge – ben ik aan de tweede dag toe en voor de derde – ook een Challenge – staat de teller op dag drie.

Mocht ik hun aanbod aan webinars en audio’s vandaag helemaal hebben beluisterd (het scheelde niet veel…) dan was ik minstens drie uur aan mijn computerscherm gekluisterd, de bezoekjes aan de – speciaal hiervoor opgerichte – besloten Facebook-groepen niet mee gerekend.

Wat blijft er over van mijn goede voornemen van 29 december 2017?

prioriteit
geven aan
wat belangrijk is
houdt in dat ik
kies
kiezen
voor begrenzen van tijd
op sociale media
is een
uitdaging!

Ik geef toe … ik heb er wel één en ander van opgestoken. Hun marketing strategie werkt: klanten winnen én binden door een gratis aanbod gedurende vijf opeenvolgende dagen.  Wie dat met zorg en overtuiging doet (en dat was in twee van de drie initiatieven het geval) kan na afloop zonder schroom een product aanprijzen tegen uitzonderlijke prijzen, binnen een bepaalde (korte) termijn en enkel voorbehouden voor wie hen gratis volgde. Hoge of lage prijzen … ’t is maar van uit welk standpunt je het bekijkt.

Begrijp me niet verkeerd.  Ik ben voorstander van het gratis delen in het algemeen en in het bijzonder van tips en tricks, podcasts, creatieve webinars, wedstrijden, schrijfuitdagingen… ook al gebeurt dit door mensen met een eigen praktijk.  Ik ken prachtige voorbeelden van mensen die er in slagen om via sociale media hun volgers aan te zetten tot creativiteit, reflectie of meditatie, allemaal gratis. Ze hebben een eigen praktijk maar dringen hun producten niet op. Vanuit enthousiasme anderen aanmoedigen om hun talenten of zichzelf te ontdekken… ik maakte mij daar ook reeds schuldig (?) aan. Ik wil daar trouwens in de toekomst verder gebruik van maken, in beide richtingen. Ik zet ook stappen om mijn online aanbod uit te breiden.

’t Is goed in ’t eigen hert te kijken …  ik neem mij vóór het slapen gaan opnieuw voor om prioriteit te geven aan wat voor mij belangrijk is.

Ik
maak
 keuzes
voor mezelf én
dring anderen geen keuzes
op.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 3 januari 2017

Bron afbeelding: Pixabay

 

4 gedachten over “avondliedeke

  1. Afwegen van hoeveel tijd je aan die sociale media wil spenderen is niet zo eenvoudig als je denkt.Zolang je genoeg tijd voor je zelf en mensen die je belangrijk vindt maar niet ut het oog verliest

Reacties zijn gesloten.