mijn oogst van de Volle Maan Collage-schrijven cursus

Het doet mij plezier te weten dat mijn blogs worden gelezen. Wanneer lezers op mijn logjes reageren dan ervaar ik dat als een aanmoediging. Wanneer er in een reactie vragen worden gesteld dan weet ik met mijn enthousiasme geen blijf.

De logjes wat mijn knieën mij vertellen en Methodiek – Mijmeren met boomoliën© – korte reeks werden gelezen, er werd op gereageerd én er werden vragen gesteld. Toch diende ik mijn enthousiasme wat in te tomen omdat ik nog niet op alle vragen een afdoend antwoord kan formuleren.

grote-collage

Ik doe een poging om de reeds mogelijke antwoorden te bundelen.

’t SchrijfNest blijft in de huidige vorm verder bestaan, 1x/maand op een (min of meer) vaste locatie en 1x/maand op verplaatsing (tot eind 2018)

Mijmeren met boomoliën is een afzonderlijke korte reeks (voorjaar 2018) waarbij van de deelnemers een groter engagement zal worden gevraagd in vergelijking met het engagement bij ’t SchrijfNest, o.m. het gebruik van de Bouchardon boomoliën (Spar, Den en Meidoorn)

– in mei 2018 is er wél een bijeenkomst van ’t SchrijfNest op woensdagnamiddag, respectievelijk op 2 mei en 16 mei 

– in mei 2018 is er echter géén bijeenkomst van de korte reeks Mijmeren met boomoliën

– ik plan Mijmeren met boomoliën op de tweede woensdag van de maand in de VOORmiddag; ik kreeg vandaag de mondelinge bevestiging dit kan plaatsvinden in het DC ’t Reitje (centrum Brugge) op 9 januari, 14 maart, 11 april en 13 juni 2018; voor februari is het wellicht uitkijken naar een andere datum dan 14/2 (omwille van een Valentijnsontbijt)

–  van zodra ik zicht heb op alle praktische informatie over Mijmeren met boomoliën zet ik die online, hetzij op de blog vivapo’s natuurbeleving, hetzij op de blog Mijmeren op papier … of op beide.

Vorige zondag nodigde Vanessa (Zinderen) mij uit om terug te blikken op mijn oogst van de Volle Maan Collage-schrijven cursus; op de blog vivapo mijmert creatief kan je mijn antwoord lezen op de vragen “wat vertelt collage 4 mij over hoe ik op dit moment in het leven sta?” en “met welke energie brengt collage 11 mij de toekomst in?”.

images

Wanneer ik het antwoord bij collage 4 concreet vertaal: met het uitwerken van de Methodiek – Mijmeren met boomoliën© – korte reeks wil ik de deelnemers hun eigen verhaal laten ontdekken.

Wanneer ik het antwoord bij collage 11 concreet vertaal (o.m. als antwoord op de vragen van Anky Floris):
Ik overweeg om na het evalueren van de geplande korte reeks:
– een online versie uit te werken van de korte reeks Mijmeren met boomoliën
met drie Bouchardon oliën
– en/of een jaartraject uit te werken van Mijmeren met boomoliën met de negen Bouchardon oliën.

Schermafbeelding 2017-11-08 om 07.41.00wordt vervolgd …

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 7 november 2017

Bron
collages: ©vivapo
quote: Inspirerende Quotes

5 gedachten over “mijn oogst van de Volle Maan Collage-schrijven cursus

  1. Mijn reacties beklijven niet… ze verdwijnen. Vreemd. Zo ver weg is het ook weer niet. Ik schreef 2 keer: jammer dat het niet in de buurt is 🙏

    1. Dag Maria, jouw twee vorige reacties stonden op de wachtlijn om goedgekeurd te worden; ik heb ze ondertussen verwijderd. Gezien we ver van elkaar wonen is – te gelegener tijd – de online versie misschien een alternatief voor jou. Een hartelijke groet, Viviane

Reacties zijn gesloten.