communicatie binnen de dienst Communicatie stad Brugge

Ik herinner mij niet dat ik ooit een ‘lezersbrief’ heb bezorgd aan een krant of een weekblad.  Ik geef ook niet toe aan mijn neiging om het nu wél te doen maar maak gebruik van deze blog om mijn verwondering over de communicatie binnen de dienst Communicatie van de stad Brugge te delen. Hieronder vind je een uittreksel uit de mail die ik vandaag aan de dienst Communicatie van de stad Brugge heb bezorgd.

Mevrouw, Mijnheer van de dienst Communicatie van de stad Brugge

Er moet mij iets van het hart.

Er schort iets met de communicatie binnen de dienst Communicatie van de stad Brugge.

Op mijn verzoek (dd. 26 oktober) om toezending van een gratis eID-kaartlezer omdat ik mij had geregistreerd bij de stad Brugge – om de communicatie tussen mijn gezin en de stad te vereenvoudigen én omgekeerd – ontving ik op 27 oktober een positieve reactie van Stad Brugge – Communicatie & Citymarketing (Burg 11, 8000 brugge t 050 44 80 02 f 050 34 35 45 communicatie@brugge.be www.brugge.be ). De medewerker van de dienst Communicatie vroeg mij zelfs om mijn adres te bezorgen, wat ik ondertussen heb gedaan.

Tot mijn verrassing krijg ik op 31 oktober een reactie van afzender Ruben.DeVille@brugge.be, een tegenovergestelde reactie. Mijnheer De Ville reageert – ook op mijn mail van 26 oktober – als volgt: Helaas is de lezer enkel voorzien voor mensen die langs komen naar de infosessies.
Ik vind dit op z’n minst hoogst eigenaardig en dit om twee redenen:
1. Ik ga ervan uit dat het de bedoeling is van Stad Brugge dat zoveel mogelijk inwoners zich registreren.  Ik ga er ook van uit dat de gratis eID-kaartlezer twijfelaars over de brug probeert te krijgen. Maakt het dan voor de stad een verschil of mensen zich al of niet komen aanbieden aan de loketten in het Huis van de Bruggeling?
2. Ik ga ervan uit dat het een win-win situatie is voor de stad én de burger dat zoveel mogelijk burgers zelf het roer in handen te nemen en op zijn minst proberen om zich vanaf hun eigen computer, tablet of GSM te registreren.  Als secretaris van de vereniging Apple Senioren Brugge (ASB) heb ik op onze FB-groep de leden van ASB hiertoe aangemoedigd én de reactie van de dienst Communicatie dd. 27 oktober meegedeeld.  Op die manier zouden de diensten in het Huis van de Bruggeling minder belast worden.  Ik ga ervan uit dat dit toch positief is, zowel voor Stad Brugge als de burger.
Volgt er nog verdere communicatie? Ik ben benieuwd.
Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 31 oktober 2017

Een gedachte over “communicatie binnen de dienst Communicatie stad Brugge

Reacties zijn gesloten.