op weg naar je hart

P1060830Samen met Rika Rotsaert (Stembevrijding) begeleidde ik op vrijdag 25/8/2017 te Brugge de workshop op weg naar je hart.

Rika begeleidde de workshop met klank in de crypte en de deelnemers werden uitgenodigd om een zandloper te schrijven over hun ervaringen.

P1060841Na het lopen van het labyrint werden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen in een hartlabyrint en in een rondgedicht.
De totaal-ervaring werd tenslotte gedeeld met een spiegel-elfje op roze hartjes die werden opgehangen.
Tussenin werden een aantal open vragen beantwoord.

P1060865

Onder de deelnemers bevonden er zich een aantal leden van ’t SchrijfNest of mensen die bij Rika klankworkshops volgen.  Voor de meesten was de combinatie van klank-labyrint-schrijven echter totaal nieuw.  Rika en ik zijn ondertussen niet meer verwonderd welke impact deze combinatie op de deelnemers heeft.  Dat hadden we vorig jaar reeds ervaren toen we voor het eerst op weg naar je hart organiseerden in Kopje Troost te Brugge. De vlotte samenwerking van de twee begeleiders en het respect voor elkaars inbreng is daar wellicht niet vreemd aan.

Het smaakt voor ons en voor de deelnemers naar meer.  En wat dit laatste betreft … we kregen ondertussen de vraag of we deze workshop ook samen in Gent willen organiseren.

De teksten van de deelnemers kan je te gelegener tijd op de blog Mijmeren lezen en de teksten die ik schreef vind je hier.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 26 augustus 2017

Bron foto’s: ©vivapo

5 gedachten over “op weg naar je hart

Reacties zijn gesloten.