commitment – n° 7 – 06

P1060868Mijn laatste kunstenaarsuitstapje dateert van 16 juli 2017.  Tijd dus voor een nieuw: een dagje creativiteit in tVaartje te Lissewege.

Op weg naar Lissewege zag ik honderden fietsers die de A11 op reden, de eerste en laatste dag waarop je van deze autoweg gebruik kon maken als voetganger en fietser.

Ik parkeerde mijn wagen ter hoogte van het station en reserveerde onderweg een plekje voor mezelf in ô d’chatô voor de lunch.

In tVaartje werd ik verwelkomd door tal van bekenden: Paul en Chris, Tonia, Johan, Ingrid van tVaartje en Ingrid van Creazin. Met laatstgenoemde had ik een afspraak. Zij zou mij vandaag wegwijs maken in het beschilderen van de werkjes in klei die ik had gemaakt toen ik er enige weken gelden samen met mijn kleinkinderen op bezoek was. Nu de klei gebakken was kon de afwerking beginnen.  Dat deze klus vijf uur in beslag zou nemen – droogtijden inbegrepen – kon ik mij toen niet voorstellen,

En toch was dat zo. De klaprozen kregen achtereenvolgens een laag primer (wit), een laag acryl (rood), een laag olieverf (zwart) en tenslotte enkele lagen vernis (in- en outdoor).  Ik noteer deze werkwijze als geheugensteuntje voor het geval ik dit ooit wil herhalen.

P1060869De vlinder kreeg een gele grondlaag gemaakt van pastelkrijt + water.  Daarop werkte ik verder met paars en blauw pastelkrijt en tenslotte enkele laagjes vernis. Deze laatste werkwijze wil ik trouwens ook toepassen voor de schaal die ik – te gelegener tijd – thuis wil afwerken.

Over de middag genoot ik in ô d’chatô met volle teugen van een glaasje sprankelende bubbels,  heerlijke garnaalkroketjes – in een krokant jasje van panko gehuld – en een fris slaatje.  Een lunch in deze zaak is voor mij altijd een feest.  Ook al had ik vandaag enkel mezelf als gezelschap – mijn kunstenaarsuitstapje nietwaar – ik voelde er mij niet alleen; ik genoot van het gezelschap aan de andere tafeltjes maar ook – met gesloten ogen – van de zon en het volgen van mijn ademhaling.

Oh ja, in de namiddag heb ik mijn klaprozen verder afgewerkt. Na afloop bezocht ik de tentoonstelling in de grote tent die nog tot eind augustus toegankelijk is. Bij het elfjeskabinet had ik enkele verrassende ontmoetingen en dito gesprekjes, onder meer over een oerbos in Tenerife en het adres van een B&B van Vlamingen aldaar.

Een geslaagd kunstenaarsafspraakje.  Het inspireerde mij onder meer, voor een spiegel-elfje in het elfjeskabinet, voor een Japans gedicht op zaterdag naar een idee van Doldriest en voor deze tanka.

ogen gesloten

en ademhaling volgen

als meditatie

op een overvol terras

een kunstenaarsuitstapje

©vivapo – 26/8/2017

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 26 augustus 2017

foto’s: vivapo

 

 

4 gedachten over “commitment – n° 7 – 06

Reacties zijn gesloten.