vivapo op zomertoer – 04

tVaartje Lissewege 17-07-22 deel 1 - 1Kleur was vandaag het thema van Mijmeren op papier in tVaartje te Lissewege. Twee deelnemers aan vorige edities waren vandaag opnieuw van de partij. Dit betekende voor mij opnieuw een andere insteek bedenken.

image1

Het weer stak mij een handje toe. We startten in de tent terwijl een wolk zich luidruchtig van zijn lading ontdeed. We zetten een eerste zintuig in en luisterden terwijl de regen op het dak van de tent kletterde. Een ideaal moment om een regenboog voor ons geestesoog te laten verschijnen en te ontdekken welke kleur onze aandacht trok.  De toon was gezet, we gingen met deze kleur aan de slag met diverse schrijfvormen (*): associatieswoordgedichtensprinters en spiegel-elfjes.

tVaartje Lissewege 17-07-22 deel 1 - 2Vandaag vond Mijmeren op papier uitzonderlijk in de namiddag plaats (**). Dit had verrassende gevolgen. Nu eens hinderde de muziek in de tent ons, een andere keer werden we erdoor geïnspireerd. Tot onze verwondering werkte de muziek ondersteunend om ons te centeren tijdens het schrijven van een sprinter, hoe contradictorisch dit ook mag klinken. Voor het delen van onze teksten zochten we echter de rust op van het elfjeskabinet in de tuin.

tVaartje Lissewege 17-07-22 deel 1 - 14In het tweede deel was kleur nog steeds onze metgezel, want we gingen op zoek naar een onderwerp dat ‘onze’ kleur uitstraalde.  Nieuwe vragen vroegen om een antwoord die dan weer leidden naar drie zandlopers (*). De workshop werd afgerond met het schrijven van een pantoum (*).

Wat de deelnemers en ikzelf hebben geschreven kan je – naar goede gewoonte – te gelegener tijd lezen op de blog Mijmeren en op de blog vivapo mijmert creatief.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 22 juli 2017

Foto’s: ©vivapo

(*) Voor toelichting over de gebruikte schrijfvormen verwijs ik graag naar de pagina schrijfvormen op mijn blog Mijmeren op papier
(**) Mijmeren op papier vindt op zaterdag 29 juli opnieuw plaats van 11 tot 13 uur.

BewarenBewaren

5 gedachten over “vivapo op zomertoer – 04

  1. Debora las mij gisteren een gedicht van haar voor. Ik herkende kleuren en klanken die jij haar aangebracht hebt. Mooi gedicht van Debora, die overigens meerdere mooie gedichten geschreven heeft.

  2. Dank je Viviane… het was prachtig, onder de tent, in de regen, buiten op de bank en buiten aan ons tafeltje… tot een volgende keer!!!

Reacties zijn gesloten.