vivapo op zomertoer – 03

tVaartje Lissewege 17-07-15 deel 1 - 1Zoektocht naar de stilte was vandaag het thema van Mijmeren op papier in tVaartje te Lissewege. Twee deelnemers aan vorige edities waren vandaag opnieuw van de partij. Dit betekende voor mij … een nieuwe verhaallijn bedenken met opdrachten die ook voor de twee andere deelnemers uitnodigend waren.

Ze startten met een schrijfopdracht bij een afbeelding uit de Levenskunstkaarten van Anky Floris. Bij de tweede stap namen ze kennis van de titel van de kaart – tevens het thema van deze workshop – en werden zij uitgenodigd om drie vragen te beantwoorden met evenveel sprinters (*). De antwoorden inspireerden dan weer voor het schrijven van elfjes (*) of spiegelelfjes (*).

In het tweede deel ging de zoektocht naar de stilte verder, want zij gingen op zoek naar een onderwerp dat hen bij stilte of verstilling bracht.  Nieuwe vragen vroegen om een antwoord die dan weer leidden naar drie zandlopers (*). De workshop werd afgerond met het schrijven van een pantoum (*) en een rondeel (*).

Wat de deelnemers en ikzelf hebben geschreven kan je – naar goede gewoonte – straks lezen op de blog Mijmeren (kom hier gerust nog eens langs voor de koppeling naar deze pagina) en in deel 1 en deel 2 op de blog vivapo mijmert creatief

Vandaag konden de bezoekers aan tVaartje genieten van een speciale actie: bij het bestellen van het aperitief van de dag (al of niet alcoholvrij) hoorde een bonnetje voor korting op een zak overheerlijke frietjes. Dàt was mooi meegenomen!

Na de lunch was er voor elk wat wils. Er werd deelgenomen aan wandelen in stilte en eye-gazing (in het kader van proeven van stilte), werd er gekuierd langs de verschillende standjes op het domein en de werken van Janneke Neele en Rita Kyndt in de tent, geluisterd naar de muziek van Plugd in en elfjes toevertrouwd aan het Elfjesdagboek in het Elfjeskabinet. De moedigen (!?!) onder ons brachten – onder begeleiding van een slechtziende – een bezoek aan de Dark Art Room waar Jan ons liet proeven van poetry in the dark en kennis liet maken met een abstract beeldhouwwerk.  Dààr werd ik mij plots bewust dat ik – ook al was het pikdonker – mijn ogen gesloten hield om het beeldhouwwerk … beter te voelen.

Vandaag nam ik even de tijd voor een bezoek aan enkele standjes, o.m. van Pol, de hout kunstenaar, Ria en haar dochter, kunstenaars uit Nederland en Tine uit Waardamme. Ik had een interessante gedachtewisseling met Jan over dagelijks schrijven. Op het terras had ik leuke gesprekjes met onverwachte bezoekers: met Nancy, een voormalige collega en met Greet, een collega-vrijwilliger. Zonder dat ik er erg in had was het half zes geworden. Gelukkig stak Wilfried een helpende hand toe om het elfjes kabinet af te sluiten. Ik maakte afspraken voor mijn volgende bezoek aan tVaartje (**) en vertrok in het gezelschap van Leen en Lady richting parkeerplaats.

 

 

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 15 juli 2017

Foto’s: ©vivapo

(*) Voor toelichting over de gebruikte schrijfvormen verwijs ik graag naar de pagina schrijfvormen op mijn blog Mijmeren op papier
(**) Mijmeren op papier op zaterdag  22 en 29 juli 2017

BewarenBewaren

6 gedachten over “vivapo op zomertoer – 03

  1. Ik heb het gemist gisteren: ’t Vaartje en het schrijven. Was in gedachten bij jullie. Dank voor dit verslag, zo kan ik een beetje meegenieten. Tot volgende week!

    1. Goeie Morgen Chantal. Ik ben blij dat het verslag jou kon laten meegenieten. Tot volgende week! Een hartelijke groet zend ik jou.

  2. Je programma aan passen zodat het voor iedereen genieten is,geeft geen problemen voor u.Je bent van alle markten thuis

    1. Weet je Marylou, dit heb ik gaandeweg geleerd door groepen te begeleiden … in de natuur. Toen ik pas startte met het aanbieden van sessies actief emotioneel lichaamswerk durfde ik mijn draaiboek niet los te laten. De natuur … grote leermeester voor mij.

  3. Wat een heerlijke dag. Bijzonder dat je je ogen sloot bij het voelen. Dat is nog altijd de eerste reactie die je als ziende hebt. Juist onverwachte wendingen geven je vaak weer wat extra’s. Mooie zondag nog ☀

Reacties zijn gesloten.