elfjes pingpong©

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het nieuwe zomerseizoen van Ont-moetingscentrum tVaartje te Lissewege start dit weekend.

tVaartje heeft weeral een grote wintermetamorfose achter de rug. Er is voor elke persoon met een hart voor kunst en bijzondere kunstenaars wel iets te beleven op het domein: strandkabientjes als expo atelier in de tuin, de open-hemel-loge als vrij atelier voor amateurkunstenaars, het artiestenterras voor de blinde en slechtziende kunstenaars….. maar ook meer dan 40 verschillende workshops.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de vijf zaterdagen in juli begeleid ik er van 11 tot 13 uur de workshop Mijmeren op papier.  Vandaag mocht ik er drie dames – allen leden van ’t SchrijfNest – verwelkomen. Kijk, dàt doet deugd … mensen die terug komen, ook al hebben ze reeds occasioneel of een jaar lang maandelijks aan een schrijfworkshop van ’t SchrijfNest deelgenomen. Meer nog, ook al schrijven zij – ook zonder mijn begeleiding – fantastische teksten.  Er is iets magisch in het reflectief schrijven dat ons verbindt, althans dat is wat ik zelf ervaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook al had ik het programma voor vandaag reeds eerder voorbereid, ik gaf gisterenavond toe aan een ingeving en stelde een ander programma samen: elfjes pingpong© (*). Deze ingeving vindt zijn oorsprong in:

  • het programma van mijmeren op papier in tVaartje in 2016
  • schilderijtjes van mijn echtgenoot (Marc Ghyoot, alias Maurice)
  • het Elfjeskabinet in tVaartje in 2017
  • pingpongpoëzie© (zie verder).

Begin dit jaar had Poëziepingpong van de plaatselijke bibliotheek mij geïnspireerd tot het creëren van een speelse schrijfoefening op Gedichtendag: pingpongpoëzie©, dat later heeft geleid tot de creatie van pingpongpoëzie© voor groepen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met ons vieren gingen we vanochtend aan de slag met een afbeelding die onze aandacht vroeg. Lijstjes(*) maken was de eerste opdracht, gevolgd door een tientje(*) dat inspireerde voor een elfje(*), het begin van elfjes pingpong©.
De volgende deelnemer pikte op het eerste elfje in met een elfje dat er op één of andere manier op aansloot.
Dat kan op twee manieren:
in beide elfjes wordt hetzelfde woord gebruikt en/of
beide elfjes gaan over hetzelfde onderwerp.
Zo ontstaat een stroom aan elfjes die alle kanten op gaat.

Wat de deelnemers hebben geschreven kan je nalezen op deze pagina en deze pagina op de blog Mijmeren op papier, mijn tientje in dit logje op de blog vivapo mediteert creatief.

Op het domein van tVaartje – Lisseweegsvaartje 28 te Lissewege – kan je tijdens juli en augustus dagelijks (uitgezonderd op woensdag) kennis maken met Ingrid Vandamme, voorzitter HandicapART vzw, met de kunstenaars, je kan er inschrijven voor de workshops en gewoon aangenaam vertoeven.  Het volledig programma van tVaartje vind je op dit adres.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 1 juli 2017

schilderijtjes: ©Marc Ghyoot

(*) Voor toelichting over de gebruikte schrijfvorm verwijs ik graag naar de pagina schrijfvormen op mijn blog Mijmeren op papier

7 gedachten over “elfjes pingpong©

  1. Kan best begrijpen dat het aangenaam is en plezier doet als mensen die je kent van vroegere sessies weer opduiken

Reacties zijn gesloten.