zomer sisterhood – 01

Op 25 maart nam ik deel aan de eerste van vier sisterhood-dagen, begeleid door Katrien Van Reybrouck van het Ontdekkingshuis te Sint-Kruis/Brugge. Vandaag vond de zomer sisterhood plaats in de duinen van Zeebrugge.

Was de lente sisterhood (*) een unieke belevenis, vandaag was dat ook het geval voor de zomer editie.

Schermafbeelding 2017-06-24 om 23.32.51

Op de aankondiging stond te lezen:

We vieren de zomer met de archetypische energie van Lakshmi.
We nodigen de godin uit in ons hart door het reciteren en zingen van een mantra.
Zij is de hindoeïstische godin van licht, rijkdom en geluk en tevens van schoonheid, moed en vruchtbaarheid.

De dans brengt de energie van de godin in beweging en je leert haar aanwezigheid te voelen in al je cellen.
In een gezamenlijk ritueel dompelen we ons onder in alles waar de godin voor staat en laten we die kwaliteiten resoneren in ons hart.

Deelneemsters ervaren de Sisterhooddagen als een thuiskomen bij je innerlijke krachtbron en een heling voor je hart.

Deze cirkel van vrouwen in verbinding stroomt als een rivier door je hele lijf en die neem je mee als je daarna terug in je dagelijks leven stapt.

Wat een prachtige ervaring was ook deze tweede editie van de Sisterhooddagen. Ik dacht de vorige keer ‘beter kan dit niet’ maar ik vergiste mij.

Inhoudelijke was de dag opnieuw prachtig opgebouwd en de begeleiding ondersteunend;  Daarenboven slaagt Katrien er in om een evenwicht in tijd te bereiken voor zowel persoonlijke ervaring als voor groepservaringen.

Zo’n workshop ‘in eigen huis’ organiseren is m.i. makkelijker dan ‘op verplaatsing’. Maar ook dit heeft Katrien – met hulp van Marc – schitterend gedaan. Ik heb veel respect voor hun organisatietalent, met oog voor detail én voor het Grote Geheel. Wat een moeite deden zij om deze dag aan zee in – ogenschijnlijk – minder aangename weersomstandigheden comfortabel te maken voor de deelnemers.

Katrien heeft echter nog een talent.  Met fijngevoeligheid begeleidt zij rituelen. Het eindritueel met de klankschaal en de rituelen bij de branding zinderen nog na bij mij.
Alhoewel ik het leuk zou vinden om in de herfst met de huidige groep verder te gaan, gun ik het ook andere vrouwen om aan te sluiten (**), van harte zelfs.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 24 juni 2017

afbeelding Lakshmi: het Ontdekkingshuis
foto’s: vivapo

(*) je kan er meer over lezen in een eerste, een tweede en een derde logje
(**) info over de twee volgende sisterhood-dagen,

5 gedachten over “zomer sisterhood – 01

Reacties zijn gesloten.