balans – 02

volle maan juni - 2

In een vorig logje over balans verwees ik naar de lezing Surrender van Els Lightness die ik vrijdagavond heb bijgewoond.  Na afloop vroeg ik haar om iets meer te vertellen over een onderwerp dat ze terloops had vermeld maar waarop ze niet dieper was ingegaan.

In een periode van overgave kan je je meester ontmoeten en bestaat de kans dat je kwaad wordt op die persoon.

Els Lightness stuurde mij – ogenschijnlijk – met een kluitje in het riet met dit antwoord:

Denk er niet over na, je zult hem/haar herkennen als je hem/haar ontmoet.

Nadat ik logje over balans online had gezet, het lezen van mijn collage had genoteerd in een gedicht en een kort pantoum dacht ik helemaal niet meer aan mijn vraag noch aan Els’ antwoord. Ook niet toen ik de tekening die je op deze pagina ziet had verwoord in een e.d.i.t. 

Totaal onverwacht ontmoette ik hem in de persoon van mijn echtgenoot die mij vertelde dat hij het bureaublad van mijn computer had opgeruimd (lees: in de prullenbak gekieperd).
Toen ik de prullenbak ging onderzoeken … bleek die leeg te zijn. Apple werkte blijkbaar mee in het complot om  mij op de proef te stellen rond SURRENDER.
Ik werd KWAAD, ZEER KWAAD en geraakte uit balans.

volle maan juni - 5

In mijn rugzakje heb ik ondertussen een aantal technieken om tot rust te komen: schrijven, tekenen, mediteren. Intuïtief koos ik voor het laatste en trok mij terug in het ateliertje op de eerste verdieping. Daar zat ik oog in oog met mijn collage en met de witte bloem die in volle glorie haar zachte kracht tentoon spreidt.

Nog voor het kwartier om was viel mij dit inzicht toe: wees dankbaar, want je hebt je meester ontmoet: het leven zelf. 

Hoe ik hier verder mee ben omgegaan zou het onderwerp van een volgend logje kunnen zijn. Het Evenementen Bureau Leven had echter nog iets in petto voor mij, kwestie van mij nog wat meer te laten oefenen in het aanvaarden van wat is.

Ik kreeg op de middag het bericht dat het in de namiddag geplande bezoek – waar mijn man en ik verlangend naar hadden uitgekeken … – werd geannuleerd.

Het leven zelf is mijn leraar. Dat leren mij de mensen die ik lief heb.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 18 juni 2017

afbeeldingen: ©vivapo

 

4 gedachten over “balans – 02

  1. zo is het, maar ik vergeet het al eens..mooi voorbeeld..dank om te delen!

Reacties zijn gesloten.