nieuw: vivapo mediteert creatief

Schermafbeelding 2017-05-31 om 09.38.00

Sinds enkele jaren beoefen ik een vorm van creatief, meditatief en reflectief schrijven. De neerslag is terug te vinden in mijn dagboeken en op vivapo’s blog.
Daarnaast mijmer ik op papier voor mijn persoonlijke ontwikkeling en nodig ik anderen uit om dat ook te doen tijdens schrijfworkshops die ik begeleid in ’t SchrijfNest(*) te Brugge, in tVaartje te Lissewege en op diverse andere locaties. Mijmerend naar de natuur kijken is een aanvulling in mijn begeleiding van wandelen in stilte.

Daarnaast volg(de) ik online workshops bij Christine de Vries (Shodo), Wendy Smit (Moolelo), Anky Floris (Levenskunstwinkel) en Vanessa Matthijsen (Zinderen). Met een zekere regelmaat ga ik daarenboven in op challenges om schrijvend te mediteren, onder meer bij Shodo, Doldriest en Melody Music.

Momenteel doe ik mee aan twee challenges:

  • de #KijkZieKlik challenge van Moolelo – meer info vind je op deze pagina
  • de #InspiratieTiendaagse van Shodo – meer info vind je op deze pagina

en volg ik de #Volle Maan Collage-schrijven jaarcursus van Zinderen – meer info vind je op deze pagina.

Op de blog vivapo mediteert creatief deel ik een aantal van mijn teksten die ik schreef bij de twee bovenvermelde challenges. Binnenkort deel ik daar ook de teksten die ik schrijf als antwoord op andere creatieve uitdagingen en de Volle Maan Collage-schrijven.

vivapo’s blog – deze blog dus – krijgt dan weer de functie waarvoor ik de blog in het leven heb beroepen: 365 dagen verwondering.

Als kennismaking deel ik hieronder een uittreksel uit een logje dat ik vandaag heb gepost op de blog vivapo mediteert creatief.

 

woorden
verwoorden wat
innerlijk werd opgeslagen
en al schrijvend wakker
werd

mijn
zintuigen staan
op scherp en
brengen dode woorden tot
leven

woorden
ze ontketenen
een storm waarin
ik in het oog
sta
sta
ik in het oog
van de storm
woorden brengen
stilte

©vivapo – 30/5/2017

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 31 mei 2017

(*) vivapo’s zomeraanbod

Een gedachte over “nieuw: vivapo mediteert creatief

Reacties zijn gesloten.