zeswoordverhaal – reizen

P1040511

Inflatable Refugee

niet gehinderd door grenzen

©vivapo – 6/4/2017

P1040512

Maandag zag ik – op weg naar het Fort Napoleon in Oostende – het Belgisch kunstwerk ‘Inflatable Refugee’ op ‘De Nele’.

Het kunstwerk, een zes meter hoge opblaasbare vluchtelingenfiguur, is internationaal bekend. Kunstenaarscollectief Schellekens & Peleman koos er bewust voor om de ‘Inflatable Refugee’ uit te vergroten tot gigantische proporties. Het maakt de vluchteling groot genoeg om tot ver voorbij de horizon te kijken, niet gehinderd door documenten of grenzen.

Curator Bjorn Van Poucke formuleerde het zo: “Public art is een van de weinige stromingen in de hedendaagse kunst waarin vaak een politieke of maatschappelijke boodschap schuilt. De surrealistische installatie neemt de toeschouwer mee in de REIS die vluchtelingen maken naar een nieuwe bestemming”. (*)

Ik liet mij door de woorden van deze curator inspireren voor de schrijfuitdaging van Marion Driessen van Doldriest met REIZEN als thema voor het zeswoordverhaal met beeld.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 6 april 2017

foto’s: ©vivapo

(*) Bron

10 gedachten over “zeswoordverhaal – reizen

  1. Knap gereageerd op de schrijfuitdaging van Marion.Verleden jaar was ik voor mijn vrijwilligerswerk in Mechelen en vandaar ken ik het kunstwerk want het was daar op een dak geplaatst voor de viering van een groot familiefeest van een mutualiteit.Op dze boot spreekt het me nog meer aan.

  2. Wat een goede vondst en het blijft nog steeds voort duren de stroom vluchtelingen.Ik heb er ook al eens een 6 woorden verhaal aan gewijd.

Reacties zijn gesloten.