Japans gedicht – fazant

Ik blik terug op enkele dagen aan zee samen met mijn echtgenoot, onze zoon en zijn gezin. We genoten van elkaar, van het mooie weer en van de activiteiten die we samen hebben ondernomen.  Er was echter ook vrijheid en tijd voor een eigen programma.

Op zondagnamiddag had ik een date met mezelf. Ik ging met mijn dagboek en fototoestel op stap langs de dijk van Mariakerke tot Raversijde en via het natuurgebied en de duinen terug.  Het natuurgebied van Raversijde is een oase van stilte die sporadisch wordt verstoord door een opstijgend of dalend vliegtuig.

In het natuurgebied vind je waterpartijen voor eenden, rustplaatsen voor ganzen en rustbanken voor mensen. Mijn ontmoetingen inspireerden mij onder meer voor mijn wekelijks Japans gedicht, naar een idee van DOLDRIEST

P1040418

goudbruin verenkleed
witte vlek in blauwe nek
lange pluimstaart en
kastanjekleurige buik
sieren volwassen fazant

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 5 maart 2017

foto: ©vivapo

12 gedachten over “Japans gedicht – fazant

 1. Mooie vogels zijn dat. Grondbroeders. Wij hebben ze hier in de tuin… ik hou vooral van hun luide roep des avonds. Je hebt hem treffend beschreven.
  Ook Raversijde kon mij zeer bekoren. We waren er twee jaar geleden.

  1. Blijkbaar roept hij ook overdag, want door zijn geroep heeft hij mijn aandacht getrokken. Ik ving tussen de boomstammen door een glimp op van hem en probeerden toen dichterbij te komen. Hij stapte parmantig en rustig van mij weg.

   1. Met deze tip ben ik echt blij. Gisteren heb ik het gemist, maar herbekijken hier in NL is niet zo eenvoudig. Ik probeer het via mijn account van school. Hopelijk lukt het, want ik wil het dolgraag bekijken. Dank Viviane!

 2. Het geluid wat ze maken vind ik zo speciaal. Ze aten vroeger onze groentetuin leeg. Met dat gekras op de achtergrond kon ik heerlijk slapen! Mijn ouders niet 😉
  Erg mooi gedaan. Je hebt veel inspiratie opgedaan in het weekendje zie ik 🙂

Reacties zijn gesloten.