de waanzinnige boomhut

P1040540

Maandag stond de tentoonstelling De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon op ons programma. Het was een belevenis voor onze kleinkinderen en hun (groot)ouders.

De expo werd opgebouwd rond de jeugdboeken De Waanzinnige Boomhut van de Australische auteur Andy Griffiths – een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië – en illustrator Terry Denton. De reeks – ondertussen ook populair in Vlaanderen en Nederland – is reeds aan een zesde titel toe: ‘De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen’.

De tentoonstelling bestaat uit verschillende delen. Op de bovenverdieping wordt inhoudelijk ingegaan op de waanzinnige verhalen uit de boeken. Theaterregisseur Soraya Rademakers werkte speciaal voor deze expo een interactief en educatief luik uit waar de kinderen hun creativiteit op de proef kunnen stellen. Tijdens deze expo schrijven kinderen hun eigen waanzinnig verhaal.

Onze kleinkinderen liepen met heel veel enthousiasme het interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, vulkanen, sterrenkijkers en andere waanzinnigheden. Op de benedenverdieping konden ze hun energie kwijt op een waanzinnig lang boomhut-parcours.

Op de hoogste verdieping – het dak van het Fort Napoleon – konden ze genieten van een waanzinnig uitzicht op de badplaats die we enkele dagen hebben verkend: te voet, te water en met een go cart.

De expo loopt nog tot 17 april. Een aanrader tijdens de paasvakantie!

fort-napoleon.2

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 5 maart 2017

4 gedachten over “de waanzinnige boomhut

Reacties zijn gesloten.