nieuwe maan collage maart – 02

IMG_1584 (1)

Het lezen van mijn nieuwe maan collage van maart bracht mijn bezoek aan Westervier in herinnering waarover ik eerder reeds het logje jukebox schreef, maar ook het thema geuren van ’t SchrijfNest in maart.

jukebox

Bij mensen met dementie
herinneringen wakker maken
door vragen te stellen

Bij mensen met dementie
de ogen zien oplichten
bij geuren, foto’s en muziek

Herinneringen wakker maken
bij mensen met dementie.

©vivapo – 29/3/2017

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 29 maart 2017

foto’s: ©vivapo

8 gedachten over “nieuwe maan collage maart – 02

 1. Afschuwelijk ziektebeeld… in en in triest…. gelukkig neemt het aantal mensen, dat er nu meer kennis van heeft hoe te handelen en wat te doen of juist niet, wel toe.

  1. ik las gisteren nog de aankondiging van een boekje van Eckhart Tolle: De verborgen zin van dementie.

   1. Ik ging zelf even op zoek naar info over dat boek van Hans Stolp. Tot mijn grote verrassing zie ik een ‘link’ met de ‘titel’ die ik aan mijn collage gegeven heb in het vorig logje.

    “In De verborgen zin van dementie beschrijft Hans Stolp een andere manier van omgaan met dementie en dementerenden, namelijk vanuit het hart. Op dit moment lijden in Nederland zo’n 260.000 mensen aan dementie en dit worden er elk jaar meer. Hans Stolp geeft met zijn andere kijk op dementie een mogelijke oplossing voor dit snelgroeiende maatschappelijke probleem.Van buitenaf gezien lijkt dementie zinloos: wat is de betekenis van geheugenverlies of het niet meer herkennen van geliefden? Hans Stolp ziet het zo: dementerenden maken een TRANSFORMATIE door richting zachtheid en vrijheid, die ervoor zorgt dat zij na de dood zonder al te zware (onverwerkte) lasten kunnen binnentreden in de geestelijke wereld. http://www.hansstolp.nl

 2. Het gezichtsveld, perspectief en omgaan met mensen met een dementie krijgt nu wel een andere dimensie…
  Dank om dit te delen Viviane… en wij allen kunnen hieruit leren en eigenlijk ook innerlijk rustig worden…

Reacties zijn gesloten.