zeswoordenverhaal – bloemen/bloesem

P1040290

speenkruid botergele sterren aan groen firmament

©vivapo – 23/3/2017

Het thema van Marion Driessens’ schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld is deze week bloemen/bloesem.

Ik liet mij inspireren door het speenkruid dat mij charmeerde toen ik deze namiddag in de zon van een kopje koffie zat te genieten in mijn tuintje. Ik herinnerde mij dat ik eerder deze week ook reeds het speenkruid zag passeren op de blog van Natuurfreak en dat ik toen gecharmeerd werd door haar woordgebruik in de titel. Neem zelf maar eens een kijkje.

Trouwens, de afbeelding in het logje “een behendige origami kunstenaar” op de blog van Natuurfreak zou perfect passen bij Marion’s uitdaging.  Ik citeer: Wat is de natuur toch een uitmuntende origami kunstenaar. En dat brengt mij bij dit zeswoordenverhaal:

de natuur een uitmuntende origami kunstenaar

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 23 maart 2017

foto: ©vivapo

10 gedachten over “zeswoordenverhaal – bloemen/bloesem

  1. Leuk dat ik je als eens onbewust een tip kan geven.Volgende week wordt veel zon verwacht en dan zullen bossen gele en witte tapijten openplooien .

    1. Marylou, kijk daar heb je het weer … “bossen zullen gele en witte tapijten openplooien”; ik geniet naast jouw foto’s inspireert ook telkens weer van jouw taal; van harte dank!

  2. Wat prachtig Viviane. Meteen ook even bij Natuurfreak gekeken uiteraard. Ik had hem gemist eerder deze week. De origami van de natuur zag ik van de week bij ons in de straat, waar een beukenhaag zich ontvouwt. Letterlijk. Wij willen er hier ook weer eentje. Ik sta altijd stil van bewondering te kijken hoe zo’n kleine knop een hele tak met blaadjes bevat. Dank voor deze mooie lentebries.

  3. Wat mooi, ja een kwestie van hoe meer je oefent, hoe meer je ziet zoals hier al gezegd werd, en hoe meer je ziet, hoe meer we genieten, beseffen en waarderen, dat is wat ons blij kan maken, dat is wat geeft ons ware vreugde.

Reacties zijn gesloten.