zeswoordenverhaal – ritme – 2

P1040247

vrouwen
zij aan zij
gratieus gips

©vivapo – 22/3/17

Vorige week was ritme het thema van Marion Driessens’ schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld.  Ik maakte reeds een zeswoordenverhaal met dit thema.

De Drie Gratiën van Constant Permeke inspireerden mij voor een tweede bijdrage. Ik nam zondag een foto van dit kunstwerk tijdens een bezoek aan het Permekemuseum te Jabbeke. Ook hier weer … hoe je kijkt is wat je ziet. Een aantal details van dit kunstwerk riepen bij mij ritme op.

 

P1040246

 

 

 

De beelden in de tuin waren nog in wintertenue; ik ga er binnenkort weer naar toe en wie weet … begeleid ik er wel een sessie ‘schrijvend naar kunst kijken‘.

Voor zich wie vragen stelt bij het ‘gips’ post ik nog deze afbeelding.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 22 maart 2017

afbeeldingen: ©vivapo

14 gedachten over “zeswoordenverhaal – ritme – 2

 1. O Viviane! Eerst zag ik de foto en die kwam echt binnen: herkenning maar niet goed weten waarvan. Toen zag ik Permeke. En ja … hij heeft zo’n mooi werk gemaakt hé? Ooit was ik in het Permeke huis, ik was weg van zijn beelden.
  Je zes woorden verhaal, daar zit ook ritme in!

  1. Chantal, ik was er zondagvoormiddag met Marc. De beelden in de tuin waren nog in wintertenue; ik ga er dit voorjaar/zomer nog eens terug en overweeg om er eens ‘schrijvend naar kunst kijken’ te begeleiden. Weer plannen gemaakt op zondagochtend, wordt vervolgd …

   1. Bij mij idem Viviane, ook de beelden in de tuin waren in wintertenue. Een prachtig idee om er schrijvend naar kunst te kijken! Werk maar verder uit :-), als het enigszins past ben ik zeker van de partij!

  1. Al weet ik niet met zekerheid waarop jouw verrassing slaat, toch voeg ik straks een fotootje toe om je te overtuigen Nicole. Een hartelijke groet, Viviane

   1. Indien je niet ‘gips’ had gekozen, maar zeg bv steen, marmer, hout of zoiets… zou me dat ook verrast hebben… een leuke wending waarin jij slaagt en ik in tuimelde…

Reacties zijn gesloten.