ultrakort verhaal – verrassing

Alles, maar werkelijk àlles kan een mens inspireren om te schrijven, las ik ergens.
Alles, maar dan ook àlles … kan mij aanzetten om te schrijven, weet ik ondertussen.
Neem nu de uitnodiging om een ultrakort verhaal – in maximum 99 woorden – te schrijven, titel inbegrepen, die ik op de FB pagina van Schrijven Magazine vond.

De vraag alleen al was voor mij … een uitdaging.
Een verhaal schrijven in maximaal 99 woorden, durf jij het aan? Schrijven Magazine: Flash Fiction daagt je uit een ultrakort verhaal te schrijven en delen. “

Ik neem de handschoen op!

Verrassing

Terwijl Gerard een muntstuk in de gleuf van het winkelkarretje laat glijden trekken vier felgekleurde geraniums op een rij zijn aandacht.  Zo’n grootbloemige exemplaren zag hij nog nooit. Daar scoor ik beslist mee bij mijn vrouw, denkt hij.

Met een kwinkslag geeft de kassierster hem de raad: “deze geranium heeft niet veel water nodig, meneer”. Gerard antwoordt “neen, zeker niet bij dit miezerige weer …”

Fier als een gieter komt Gerard thuis. Zijn vrouw kijkt hem argwanend aan. “Neem je mij in het ootje” vraagt ze. Gerard voelt nattigheid maar begrijpt het niet… tot hij aan de bladeren voelt.

©vivapo 2/3/2017

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 2 maart 2017

15 gedachten over “ultrakort verhaal – verrassing

 1. Zo Viviane! Dàt is nog een grotere uitdaging dan deze die ik nam (200 woorden). Een heel mooi kortverhaaltje, ik zie die man gewoon de geraniums kopen 🙂 en ze goedgelovig mee naar huis nemen.

 2. Ik kan het niet laten om een reactie op mijn ultrakort verhaal (op FB) te delen:

  “Haha. Zelfs nadat ik het had gelezen dacht ik nog dat het een erotisch verhaal was, maar ik iets had gemist. Geen idee of dat de bedoeling was?”

  1. Ik heb in mijn logje de link gezet naar de ‘uitdager’, tevens de plek waarop je je kortverhaal kan delen. Niets belet natuurlijk dat je je kortverhaal ook op je eigen blog publiceert; je mag m.i. niet omgekeerd werken, t.t.z. je eigen blogbericht dààr delen.
   En ja, Bea … ik gooi de handdoek in de ring, ik daag je uit …. ha ha ha ha

 3. vier felgekleurde
  geraniums op een rij
  maakten Gerard blij
  hij ontdekte veel te laat
  het was verdraaid plagiaat
  ©vivapo 2/3/2017

 4. Wat een verrassend, leuk verhaal, het trok mijn aandacht tot het einde!! Talent op grote schaal Viviane…99 op 100 en een bank vooruit!! Ieder uitdaging neem je aan…!!!!

Reacties zijn gesloten.