is de cirkel rond?

 

groep

Gisteren ging de reeks Creatief op ontdekking doorheen de chakra’s (*) van start in Let’s Co & Co. Ingrid Retour nam drie jonge vrouwen en vier 50+ vrouwen op sleeptouw met visualisaties en een oefening met … klei.

Het was een heel bijzondere ervaring. Het lijkt wel of ik sinds 11 februari als pelgrim een traject vrouwenkracht  heb afgelegd en ik vandaag mijn bestemming heb bereikt.
Volgers van mijn blog maakte ik ondertussen deelgenoot van deze pelgrimstocht mét vrouwen en begeleid door vrouwen.
Iedere stap die ik onderweg heb gezet kreeg een vervolg bij een volgende stap.
Begin en einde hebben minstens één link met Moeder Aarde: ik werkte zowel op 11 februari als op 28 februari met klei.  Ik ervaar naast de link met aarde ook een link met water, vuur en lucht.
Is de cirkel rond?

Na de workshop kroop ik in mijn digitale pen.

Laat
een bloem
van licht je
gedachten, gevoelens en
handelingen zuiveren zegt
mijn engelenkaartje.
Zuiverheid.

Het
klaterende water
van de fontein
spoelt het verhaal
weg dat mijn
ware natuur
overschaduwt.

Ik
mag zijn
wie ik ben,
mijn vrouw zijn
in klei verbeelden.
Puur natuur.
Verfrissend.

In
het ruwe
en het pure,
naakt in eenvoud
ontmoet ik jou,
jouw ware
zijn.

Energie
van vrouwen
circuleert door omarming,
vulkaan wordt fontein,
stuwdam breekt geruisloos,
liefde stroomt,
zuiverend.

©vivapo – 1/3/2017

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 1 maart 2017

foto’s: ©vivapo

(*) Focus en thema voor deze avond: eerste chakra en gronding… het bewust aanwezig komen in jouw zijn en bestaan en voelen ‘wat je helpt om je hier op aarde veilig en thuis te voelen.

13 gedachten over “is de cirkel rond?

  1. dank je Chantal; gisteren het serieuze werk, vandaag in ’t SchrijfNest mocht het wat ondeugender. Je leest er nog over.

 1. Alsof ik alles opnieuw herbeleef, Viviane, en ook zie ik alle kunstwerkjes levendig voor mij, dankzij jouw ‘rondgedichten’-waterval…

  Mooi!!!

  1. en als klap op de vuurpijl … twee gedichten als ‘vervolg’ op mijn thema van gisteren, deze namiddag geschreven in ’t SchrijfNest. Je leest er nog over. En het leuk is … je raadt het thema nooit.

   1. Dat zou synchroniciteit ten top zijn; maar over de synchroniciteit vandaag in ’t SchrijfNest zal ik over twee weken iets meer kunnen vertellen.

   2. Mijn persoonlijk thema voor maart heb ik ook al :-). Januari was passie (nog altijd hoor!), februari was verbinding, maart … rarara! Ik schrijf het op in mijn SchrijfNestschrift en breng het mee. ‘k Zit hier al ferm te verlangen naar binnen twee weken!

Reacties zijn gesloten.